Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Podwójna moc - zupa dyniowa z pestkami dyni. Wszystko, co najlepsze z dyniowego bogactwa: smakowity miąższ i chrupiące, zdrowe, przepyszne pestki. Na delikatnym Bulionie cielęcym, doprawiona słodką śmietanką i gałką muszkatołową. Można podawać solo lub z zapiekanymi z masłem kromkami bagietki.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Kostki bulionowe rozpuść w 750 ml wody.
Krok 2
20 min
Dynię pokrój w kostkę, dodaj do bulionu i gotuj przez około 15-20 minut.
Krok 3
5 min
Zmiksuj zupę. Dodaj śmietanę. Dopraw zupę do smaku.
Krok 4
10 min
Pestki dyni upraż na suchej patelni. Przelej zupę do bulionówek i posyp uprażonymi pestkami.
Krok 1
z
4
Kostki bulionowe rozpuść w 750 ml wody.
Krok 2
z
4
Dynię pokrój w kostkę, dodaj do bulionu i gotuj przez około 15-20 minut.
Krok 3
z
4
Zmiksuj zupę. Dodaj śmietanę. Dopraw zupę do smaku.
Krok 4
z
4
Pestki dyni upraż na suchej patelni. Przelej zupę do bulionówek i posyp uprażonymi pestkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0