Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Podwójna moc - zupa dyniowa z pestkami dyni. Wszystko, co najlepsze z dyniowego bogactwa: smakowity miąższ i chrupiące, zdrowe, przepyszne pestki. Na delikatnym Bulionie cielęcym, doprawiona słodką śmietanką i gałką muszkatołową. Można podawać solo lub z zapiekanymi z masłem kromkami bagietki.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Kostki bulionowe rozpuść w 750 ml wody.
Krok 2
20 min
Dynię pokrój w kostkę, dodaj do bulionu i gotuj przez około 15-20 minut.
Krok 3
5 min
Zmiksuj zupę. Dodaj śmietanę. Dopraw zupę do smaku.
Krok 4
10 min
Pestki dyni upraż na suchej patelni. Przelej zupę do bulionówek i posyp uprażonymi pestkami.
Krok 1
z
4
Kostki bulionowe rozpuść w 750 ml wody.
Krok 2
z
4
Dynię pokrój w kostkę, dodaj do bulionu i gotuj przez około 15-20 minut.
Krok 3
z
4
Zmiksuj zupę. Dodaj śmietanę. Dopraw zupę do smaku.
Krok 4
z
4
Pestki dyni upraż na suchej patelni. Przelej zupę do bulionówek i posyp uprażonymi pestkami.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0