Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem z dyni z mlekiem

(0)
38min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Miąższ z dyni
1  szklanka
Mleko
1  Płaska łyżka
Cukier
4  łyżek
Śmietana 36%
trochę
Gałka muszkatołowa
trochę
Pieprz biały

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.07 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcze
8.77 g
Wartość energetyczna
178.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
5 min
Kostki bulionowe rozpuść w 0,5 l wody.
Krok 2
5 min
Dynię pokrój w kostkę.
Krok 3
20 min
Gotuj dynię w bulionie i mleku z cukrem przez około 15-20 minut.
Krok 4
5 min
Zmiksuj, dodaj śmietanę. Dopraw gałką i pieprzem.
Krok 5
3 min
Podawaj z groszkiem ptysiowym.
Krem z dyni z mlekiem

Krok 1 z 5

Kostki bulionowe rozpuść w 0,5 l wody.

Krem z dyni z mlekiem

Krok 2 z 5

Dynię pokrój w kostkę.

Krem z dyni z mlekiem

Krok 3 z 5

Gotuj dynię w bulionie i mleku z cukrem przez około 15-20 minut.

Krem z dyni z mlekiem

Krok 4 z 5

Zmiksuj, dodaj śmietanę. Dopraw gałką i pieprzem.

Krem z dyni z mlekiem

Krok 5 z 5

Podawaj z groszkiem ptysiowym.

Kremowa zupa na bulionie warzywnym - z dyni, mleka i śmietanki, doprawiona gałką muszkatołową, doskonała z ulubionym przez dzieci groszkiem ptysiowym. Podana w Halloween idealnie rozgrzeje maluchy zmarznięte po wyprawie po słodycze :) a i dorośli chętnie po nią sięgną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha