Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rosół, pomidorówka, krupnik, grzybowa, barszcz… Zapewne doskonale znasz te zupy. A co powiesz na przepis, który zaskoczy Ciebie i Twoich bliskich? Specjalnie dla tych, którzy lubią odkrywać nowe smaki mamy przepis na velouté – zupa ta przygotowana jest na bazie dyni ugotowanej w bulionie WINIARY z dodatkiem czosnku i śmietanki. Ale to nie wszystko! W środku kryją się jeszcze ravioli nadziewane foie gras. Brzmi ciekawie? Zobacz nasz przepis na velouté!
Velouté – niebanalna zupa dla prawdziwych smakoszy
Velouté (co w dosłownym tłumaczeniu z francuskiego znaczy aksamitny) to przede wszystkim bazowy francuski sos wykorzystywany w wielu przepisach. Przygotowuje się go z zasmażki i lekkiego bulionu. My dziś mamy dla Ciebie przepis na velouté – zupę z wieloma ciekawymi, zaskakującymi dodatkami. W tej zupie z pewnością nie zabraknie różnych tekstur. Sama zupa jest gładka i kremowa. W środku znajdują się delikatne pierożki ravioli z aksamitnym farszem z kaczych i gęsich wątróbek. Chrupkości dodadzą chipsy z pokrojonego w cienkie paseczki selera. Tuż przed podaniem możesz posypać zupę posiekaną natką pietruszki, która jeszcze bardziej urozmaici smak dania i doda ciekawego koloru.