Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatki na Wielkanoc – nie tylko na wielkanocne śniadanie 

Kolorowe, pyszne i atrakcyjnie wyglądające zarówno w salaterce, jak i na talerzu sałatki to prawdziwa ozdoba świątecznego stołu. Bo wiosenne święto do doskonała okazja, by wypróbować fantazyjne przepisy na sałatki: z warzywami, szynką, majonezem, a także pomysły na sałatki na Wielkanoc z dodatkiem jajek oraz wyjątkowo dekoracyjną warstwową sałatkę świąteczny stół. 

Możesz je podać na wielkanocne śniadanie, jako przystawkę do obiadu (np. do pieczonego schabu), podawać ze świeżymi kromkami chleba posmarowanymi masłem czosnkowym, bagietkami czy bułeczkami. Polecamy rozmaite sałatki na Wielkanoc: łączące smak mięs i owoców (sałatkę z kurczakiem i ananasem), z tradycyjną białą kiełbasą i jajkami na twardo, sałatki wiosenne (z porem czy selerem naciowym), eleganckie i efektowne sałatki warstwowe (z tuńczykiem lub śledziem). 

Wielkanoc po polsku wypada znakomicie z pyszną i wartościową pod względem odżywczym sałatką jarzynową, a doskonały smak rozmaitych sałatek na Wielkanoc może ci zapewnić sprawdzony Majonez Dekoracyjny WINIARY, który połączy różnorodne składniki w smakowitą całość! 

Jak podawać sałatki na Wielkanoc 

Sałatki na Wielkanoc można różnie komponować, przygotowywać i podawać. Tradycyjne sałatki możesz serwować w dużej misce albo podzielić je na porcje. Wtedy do wyboru masz małe miseczki, ale też liście sałaty, na które możesz wyłożyć porcje sałatki na Wielkanoc. Nadaje się do tego idealnie sałata rzymska o zwartych, ale niewielkich liściach. Jeśli chcesz podać sałatki w wyjątkowo alternatywny, modny sposób, możesz też nałożyć je do dużych muszli. Jeśli sałatka na Wielkanoc ma konstrukcję piętrową, wtedy koniecznie podawaj ją w naczyniu/naczyniach przeźroczystych, by jej budowa była widoczna.