Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przedstawiamy przepis na wyjątkową sałatkę z filetem z kurczaka, ananasem, grzankami razowymi i dipem jogurtowym na bazie Sosu czosnkowego WINIARY. Wyjątkowy smak zapewnia nie tylko wyrazista kompozycja składników, ale przede wszystkim kawałki piersi z kurczaka, gotowanej w Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Do litra wody dodaj 2 kostki bulionowe i zagotuj.
Krok 2
5 min
Do wrzącego bulionu włóż oczyszczony filet z kurczaka.
Krok 3
15 min
Gotuj ok. 15 minut a następnie wyjmij i ostudź.
Krok 4
5 min
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Krok 5
5 min
Kurczaka potnij na mniejsze kawałki. Sałatę lodową porwij, dodaj ananasa i połowę kurczaka.
Krok 6
3 min
Dodaj trochę dipu i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
2 min
Wyłóż sałatę na duży talerz lub miskę, dołóż resztę kurczaka, posyp obficie grzankami i polej dipem.
Krok 1
z
7
Do litra wody dodaj 2 kostki bulionowe i zagotuj.
Krok 2
z
7
Do wrzącego bulionu włóż oczyszczony filet z kurczaka.
Krok 3
z
7
Gotuj ok. 15 minut a następnie wyjmij i ostudź.
Krok 4
z
7
Sos czosnkowy wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Krok 5
z
7
Kurczaka potnij na mniejsze kawałki. Sałatę lodową porwij, dodaj ananasa i połowę kurczaka.
Krok 6
z
7
Dodaj trochę dipu i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
z
7
Wyłóż sałatę na duży talerz lub miskę, dołóż resztę kurczaka, posyp obficie grzankami i polej dipem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0