Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj sałatkę jarzynową. Ugotuj jajka na twardo. 4 marchewki (jedną zostaw do dekoracji) i pietruszkę oczyść, umyj i ugotuj. Oddzielnie ugotuj obrane ziemniaki. Przestudzone warzywa, obrane jajka oraz kiszone ogórki pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy. Połącz wszystkie składniki i wymieszaj dokładnie z niewielką ilością Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Odkrój skórki z kromek pieczywa.
4 kromki chleba ułóż na talerzu lub desce tak, aby tworzyły kwadrat. Na nich rozłóż równomiernie połowę przygotowanej sałatki. Wierzch posmaruj majonezem.
Na to połóż pozostałe kromki chleba i kolejną warstwę sałatki. Tak przygotowany tort posmaruj z wierzchu i po bokach Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Przygotuj warzywa do dekoracji. Obraną surową marchewkę i świeży ogórek pokrój na wąskie paski przy pomocy obieraczki do warzyw. Rzodkiewkę pokrój w plasterki, a szparagi wzdłuż na połówki.
Boki tortu udekoruj pionowo ułożonymi szparagami i częścią kiełków.
Na wierzchu rozłóż pozostałe kiełki, rzeżuchę, paski z marchewki i ogórka oraz plastry rzodkiewki. Oprósz całość szczyptą pieprzu.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0