Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokrój w 1cm kawałki. Czosnek posiekaj. Boczek pokrój w paski. Od szparagów odłam zdrewniałe końcówki i pokrój na mniejsze kawałki. Kalafior podziel na małe różyczki a brukselkę i pomidory pokrój na połowę. Marchewkę pokrój w talarki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć boczek, kalafior, brukselkę, marchewkę i białą część cebuli dymki. Smaż ok. 3 min. Dodaj czosnek i część szparagów i smaż ok. 5 min na średniej mocy. Kurczaka pokrój na kawałki i wrzuć na patelnię. Dodaj pomidorki koktajlowe, główki szparagów oraz zieloną część cebuli.
Sos Winiary przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Gotowy sos dodaj do warzyw. Uzupełnij posiekaną natką pietruszki i duś całość ok. 10 minut. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kaszą.
Aby przygotować kaszę, wypłucz pęczak w zimnej wodzie i przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj gorący bulion, pesto i posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszaj. Przykryj i wstaw do piekarnika na ok. 30-40 minut, aż kasza wchłonie cały płyn.