Barszcz wiosenny z awokado
36min
Łatwy
1 opakowanie
2
Awokado
100 ml
Śmietana 30%
1 pęczek
Szpinak świeży
4
Jajka przepiórcze
1 łyżka
Smalec
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
8.82 g
Węglowodany
13.13 g
Tłuszcze
26.84 g
Wartość energetyczna
346.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
5 min
Awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.
Krok 2
5 min
Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado i pokrój w kostkę.
Krok 3
3 min
Miąższ z obu owoców zalej 500 ml wody i gotuj 3 minuty.
Krok 4
2 min
Następnie zmiksuj.
Krok 5
5 min
Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z awokado.
Krok 6
5 min
Całość gotuj 5 minut.
Krok 7
5 min
Pokrój szpinak w paseczki i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
5 min
Na smalcu usmaż jajka sadzone.
Krok 9
1 min
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z jajkiem.
Kto powiedział, że barszcz biały musi być zawsze taki sam? Z pomocą Naszej Specjalności WINIARY, dojrzałego awokado i śmietanki, możesz zaserwować swojej rodzinie egzotyczne święta.Biały barszcz wiosenny z awokado to propozycja kulinarna dla tych, którzy poszukują nowych odkryć barszczu. Proponujemy wykorzystanie wyjątkowego przepisu na barszcz z Barszczem białym Nasza Specjalność WINIARY, który tworzy przepyszne fundamenty zupy.
Do ugotowania barszczu używamy nie tylko zmiksowanego miąższu awokado, ale również świeżych liści szpinaku, jajek przepiórczych i smalcu. Czy to nie jest wyjątkowa kompozycja smaków? Nie gotujemy jajek przepiórczych na twardo, ale smażymy je na smalcu i podajemy z gorącym barszczem w bulionówkach. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podaną zupę możemy udekorować kleksem śmietany i paskami szpinaku.
Komentarze 0