Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kto powiedział, że barszcz biały musi być zawsze taki sam? Z pomocą Naszej Specjalności WINIARY, dojrzałego awokado i śmietanki, możesz zaserwować swojej rodzinie egzotyczne święta.Biały barszcz wiosenny z awokado to propozycja kulinarna dla tych, którzy poszukują nowych odkryć barszczu. Proponujemy wykorzystanie wyjątkowego przepisu na barszcz z Barszczem białym Nasza Specjalność WINIARY, który tworzy przepyszne fundamenty zupy.
Do ugotowania barszczu używamy nie tylko zmiksowanego miąższu awokado, ale również świeżych liści szpinaku, jajek przepiórczych i smalcu. Czy to nie jest wyjątkowa kompozycja smaków? Nie gotujemy jajek przepiórczych na twardo, ale smażymy je na smalcu i podajemy z gorącym barszczem w bulionówkach. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podaną zupę możemy udekorować kleksem śmietany i paskami szpinaku.
Awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.
Krok 2
5 min
Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado i pokrój w kostkę.
Krok 3
3 min
Miąższ z obu owoców zalej 500 ml wody i gotuj 3 minuty.
Krok 4
2 min
Następnie zmiksuj.
Krok 5
5 min
Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z awokado.
Krok 6
5 min
Całość gotuj 5 minut.
Krok 7
5 min
Pokrój szpinak w paseczki i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
5 min
Na smalcu usmaż jajka sadzone.
Krok 9
1 min
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z jajkiem.
Krok 1
z
9
Awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.
Krok 2
z
9
Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado i pokrój w kostkę.
Krok 3
z
9
Miąższ z obu owoców zalej 500 ml wody i gotuj 3 minuty.
Krok 4
z
9
Następnie zmiksuj.
Krok 5
z
9
Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z awokado.
Krok 6
z
9
Całość gotuj 5 minut.
Krok 7
z
9
Pokrój szpinak w paseczki i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
z
9
Na smalcu usmaż jajka sadzone.
Krok 9
z
9
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z jajkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0