Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz wiosenny z awokado
Dodaj do CookBook

Barszcz wiosenny z awokado

(0)
36 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
2 
Awokado
100  ml
Śmietana 30%
1  pęczek
Szpinak świeży
4 
Jajka przepiórcze
1  łyżka
Smalec
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.1 g
Wartość energetyczna
346.1 kcal
Tłuszcze
26.8 g
Białko
8.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Kto powiedział, że barszcz biały musi być zawsze taki sam? Z pomocą Naszej Specjalności WINIARY, dojrzałego awokado i śmietanki, możesz zaserwować swojej rodzinie egzotyczne święta.Biały barszcz wiosenny z awokado to propozycja kulinarna dla tych, którzy poszukują nowych odkryć barszczu. Proponujemy wykorzystanie wyjątkowego przepisu na barszcz z Barszczem białym Nasza Specjalność WINIARY, który tworzy przepyszne fundamenty zupy.


Do ugotowania barszczu używamy nie tylko zmiksowanego miąższu awokado, ale również świeżych liści szpinaku, jajek przepiórczych i smalcu. Czy to nie jest wyjątkowa kompozycja smaków? Nie gotujemy jajek przepiórczych na twardo, ale smażymy je na smalcu i podajemy z gorącym barszczem w bulionówkach. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podaną zupę możemy udekorować kleksem śmietany i paskami szpinaku.

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    5 min
    Awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.
  • Krok 2

    5 min
    Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado i pokrój w kostkę.
  • Krok 3

    3 min
    Miąższ z obu owoców zalej 500 ml wody i gotuj 3 minuty.
  • Krok 4

    2 min
    Następnie zmiksuj.
  • Krok 5

    5 min
    Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z awokado.
  • Krok 6

    5 min
    Całość gotuj 5 minut.
  • Krok 7

    5 min
    Pokrój szpinak w paseczki i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 8

    5 min
    Na smalcu usmaż jajka sadzone.
  • Krok 9

    1 min
    Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z jajkiem.
Barszcz wiosenny z awokado

Krok 1 z 9

Awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 2 z 9

Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado i pokrój w kostkę.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 3 z 9

Miąższ z obu owoców zalej 500 ml wody i gotuj 3 minuty.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 4 z 9

Następnie zmiksuj.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 5 z 9

Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z awokado.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 6 z 9

Całość gotuj 5 minut.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 7 z 9

Pokrój szpinak w paseczki i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 8 z 9

Na smalcu usmaż jajka sadzone.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 9 z 9

Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z jajkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dzień ojca
  • Jajka
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    18 min Łatwy
  • Barszcz ukraiński z botwinką

    Barszcz ukraiński z botwinką

    1 godz 57 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu