Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz wiosenny z awokado

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Awokado
100 ml
Śmietana 30%
1 pęczek
Szpinak świeży
4 
Jajka przepiórcze
1 łyżka
Smalec
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
26.84 g
Węglowodany
13.13 g
Białko
8.82 g
Wartość energetyczna
346.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
5 min
Awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.
Krok 2
5 min
Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado i pokrój w kostkę.
Krok 3
3 min
Miąższ z obu owoców zalej 500 ml wody i gotuj 3 minuty.
Krok 4
2 min
Następnie zmiksuj.
Krok 5
5 min
Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z awokado.
Krok 6
5 min
Całość gotuj 5 minut.
Krok 7
5 min
Pokrój szpinak w paseczki i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
5 min
Na smalcu usmaż jajka sadzone.
Krok 9
1 min
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z jajkiem.
Barszcz wiosenny z awokado

Krok 1 z 9

Awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 2 z 9

Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado i pokrój w kostkę.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 3 z 9

Miąższ z obu owoców zalej 500 ml wody i gotuj 3 minuty.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 4 z 9

Następnie zmiksuj.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 5 z 9

Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z awokado.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 6 z 9

Całość gotuj 5 minut.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 7 z 9

Pokrój szpinak w paseczki i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 8 z 9

Na smalcu usmaż jajka sadzone.

Barszcz wiosenny z awokado

Krok 9 z 9

Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z jajkiem.


Kto powiedział, że barszcz biały musi być zawsze taki sam? Z pomocą Naszej Specjalności WINIARY, dojrzałego awokado i śmietanki, możesz zaserwować swojej rodzinie egzotyczne święta.Biały barszcz wiosenny z awokado to propozycja kulinarna dla tych, którzy poszukują nowych odkryć barszczu. Proponujemy wykorzystanie wyjątkowego przepisu na barszcz z Barszczem białym Nasza Specjalność WINIARY, który tworzy przepyszne fundamenty zupy.


Do ugotowania barszczu używamy nie tylko zmiksowanego miąższu awokado, ale również świeżych liści szpinaku, jajek przepiórczych i smalcu. Czy to nie jest wyjątkowa kompozycja smaków? Nie gotujemy jajek przepiórczych na twardo, ale smażymy je na smalcu i podajemy z gorącym barszczem w bulionówkach. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podaną zupę możemy udekorować kleksem śmietany i paskami szpinaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika