
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Barszcz wiosenny z awokado
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Kto powiedział, że barszcz biały musi być zawsze taki sam? Z pomocą Naszej Specjalności WINIARY, dojrzałego awokado i śmietanki, możesz zaserwować swojej rodzinie egzotyczne święta.Biały barszcz wiosenny z awokado to propozycja kulinarna dla tych, którzy poszukują nowych odkryć barszczu. Proponujemy wykorzystanie wyjątkowego przepisu na barszcz z Barszczem białym Nasza Specjalność WINIARY, który tworzy przepyszne fundamenty zupy.
Do ugotowania barszczu używamy nie tylko zmiksowanego miąższu awokado, ale również świeżych liści szpinaku, jajek przepiórczych i smalcu. Czy to nie jest wyjątkowa kompozycja smaków? Nie gotujemy jajek przepiórczych na twardo, ale smażymy je na smalcu i podajemy z gorącym barszczem w bulionówkach. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podaną zupę możemy udekorować kleksem śmietany i paskami szpinaku.
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
3 minKrok 4
2 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
5 minKrok 8
5 minKrok 9
1 minKrok 1 z 9
Awokado przekrój do pestki z każdej strony, lekko przekręć i usuń pestkę.
Krok 2 z 9
Łyżką ostrożnie wydrąż miąższ awokado i pokrój w kostkę.
Krok 3 z 9
Miąższ z obu owoców zalej 500 ml wody i gotuj 3 minuty.
Krok 4 z 9
Następnie zmiksuj.
Krok 5 z 9
Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z awokado.
Krok 6 z 9
Całość gotuj 5 minut.
Krok 7 z 9
Pokrój szpinak w paseczki i dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8 z 9
Na smalcu usmaż jajka sadzone.
Krok 9 z 9
Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z jajkiem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0