Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do tego barszczu dodamy znacznie więcej, niż przysłowiowe dwa grzyby, bo to specjalny biały barszcz grzybowy. Gotujemy go na aromatycznym Bulionie na żeberkach WINIARY, który doprawiamy cebulą, czosnkiem, liściem laurowym i zielem angielskim. Do zupy dodajemy ugotowane, posiekane grzyby, śmietanę, sok cytrynowy i oczywiście majeranek. Podajemy z tostem z ciemnego, pełnoziarnistego chleba z masłem.
Bulion rozpuść w 1l wrzątku, dodaj cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek.
Krok 3
30 min
Gotuj na wolnym ogniu przez około 25-30 minut.
Krok 4
2 min
Wyjmij przyprawy i grzyby.
Krok 5
3 min
Grzyby pokrój w paseczki i dodaj do wywaru.
Krok 6
8 min
Mąkę rozprowadź w małej ilości wody i zagęść zupę, zagotuj.
Krok 7
2 min
Dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem, octem lub sokiem z cytryny i majerankiem.
Krok 1
z
7
Grzyby namocz.
Krok 2
z
7
Bulion rozpuść w 1l wrzątku, dodaj cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek.
Krok 3
z
7
Gotuj na wolnym ogniu przez około 25-30 minut.
Krok 4
z
7
Wyjmij przyprawy i grzyby.
Krok 5
z
7
Grzyby pokrój w paseczki i dodaj do wywaru.
Krok 6
z
7
Mąkę rozprowadź w małej ilości wody i zagęść zupę, zagotuj.
Krok 7
z
7
Dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem, octem lub sokiem z cytryny i majerankiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0