Barszcz grzybowy
65min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.2 g
Węglowodany
5.79 g
Tłuszcze
5.89 g
Wartość energetyczna
86.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
15 min
Grzyby namocz.
Krok 2
5 min
Bulion rozpuść w 1l wrzątku, dodaj cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i czosnek.
Krok 3
30 min
Gotuj na wolnym ogniu przez około 25-30 minut.
Krok 4
2 min
Wyjmij przyprawy i grzyby.
Krok 5
3 min
Grzyby pokrój w paseczki i dodaj do wywaru.
Krok 6
8 min
Mąkę rozprowadź w małej ilości wody i zagęść zupę, zagotuj.
Krok 7
2 min
Dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem, octem lub sokiem z cytryny i majerankiem.
Do tego barszczu dodamy znacznie więcej, niż przysłowiowe dwa grzyby, bo to specjalny biały barszcz grzybowy. Gotujemy go na aromatycznym Bulionie na żeberkach WINIARY, który doprawiamy cebulą, czosnkiem, liściem laurowym i zielem angielskim. Do zupy dodajemy ugotowane, posiekane grzyby, śmietanę, sok cytrynowy i oczywiście majeranek. Podajemy z tostem z ciemnego, pełnoziarnistego chleba z masłem.
Komentarze 0