Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab pieczony

0
784 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Miód
2 ząbków
Czosnek
1 szczypta
Cynamon
1 
Cytryna
1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
800 g
Schab wieprzowy bez kości

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
30.74 g
Wartość energetyczna
180.23 kcal
Tłuszcze
3.54 g
Węglowodany
4.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

784 min
Krok 1
2 min
Przyprawę w płynie, ZIARENKA SMAKU, miód, roztarty ząbek czosnku i cynamon utrzyj z 3 łyżkami wody.
Krok 2
720 min
Posmaruj mięso, obłóż plasterkami cytryny i pozostaw w lodówce na 12 godz.
Krok 3
60 min
Tak przygotowany schab przełóż do naczynia do żaroodpornego i piecz pod przykryciem 50-60 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku.
Krok 4
1 min
Przed końcem pieczenia zdejmij przykrycie na 15 minut.
Krok 5
1 min
Podawaj z sosem pieczeniowym WINIARY przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Schab pieczony

Krok 1 z 5

Przyprawę w płynie, ZIARENKA SMAKU, miód, roztarty ząbek czosnku i cynamon utrzyj z 3 łyżkami wody.

Schab pieczony

Krok 2 z 5

Posmaruj mięso, obłóż plasterkami cytryny i pozostaw w lodówce na 12 godz.

Schab pieczony

Krok 3 z 5

Tak przygotowany schab przełóż do naczynia do żaroodpornego i piecz pod przykryciem 50-60 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku.

Schab pieczony

Krok 4 z 5

Przed końcem pieczenia zdejmij przykrycie na 15 minut.

Schab pieczony

Krok 5 z 5

Podawaj z sosem pieczeniowym WINIARY przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Polacy kochają wieprzowinę. Jej przyrządzenie zazwyczaj nie sprawia zbyt wiele trudności, zaś wyśmienity schab pieczony jest jednym z prostszych i najszybszych w przygotowaniu. Dania pieczone są zresztą wybierane przez gospodynie domowe ceniące sobie potrawy, które właściwie „robią się same”. Solidna porcja pieczeni może okazać się smacznym obiadem na dwa dni, ale będzie też niezawodna na specjalne okazje. Nie tylko niedzielny posiłek czy uroczysta kolacja zyskają na obecności pieczonego schabu. Z powodzeniem można go włączyć do wielkanocnego lub bożonarodzeniowego menu. Nie powinno go zabraknąć także na ważniejszych uroczystościach, takich jak np. imieniny czy wesela. Niewątpliwą zaletą tej pieczeni jest możliwość podawania jej na ciepło lub na zimno. Dzięki temu równie dobrze odnajdzie się na szwedzkim stole. Z tym przepisem poradzi sobie nawet początkujący kucharz! Przygotowane mięso możesz podać z sosem pieczeniowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika