Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka jarzynowa to pozycja obowiązkowa na świątecznym stole lub przy innych rodzinnych okazjach. Jednak nawet w przypadku tak tradycyjnego dania można pozwolić sobie na urozmaicenie i pozytywnie zaskoczyć gości.
Proponujemy więc sałatkę jarzynową z czerwoną fasolą i winogronami, które dodadzą jej koloru. Doprawiona Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz drobniutko posiekaną papryczką chili, zyska wyjątkowy, bardziej wyrazisty charakter.
Tak przygotowana sałatka będzie miłą odmianą i z pewnością zyska wielu miłośników.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
2 min
Umyj wszystkie warzywa i owoce.
Krok 2
15 min
Warzywa obierz i gotuj do miękkości. Następnie odcedź i zostaw do ostudzenia.
Krok 3
10 min
Warzywa i jabłko pokój w drobną kostkę. Kilka plasterków jabłka możesz zostawić do dekoracji.
Krok 4
5 min
Winogrona pokrój na ćwiartki i usuń z nich pestki. Trzy owoce odłóż do dekoracji.
Krok 5
2 min
Pół papryczki chilli bez pestek pokrój w bardzo cienkie paski. Nada ona ostrości i dekoracyjności. Do krojenia chilli załóż rękawice.
Krok 6
3 min
Wymieszaj wszystkie składniki wraz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i olejem z pestek winogron. Dopraw solą i odstaw w chłodne miejsce na minimum 15 minut.
Krok 7
3 min
Sałatkę podawaj udekorowaną zieloną pietruszką, winogronami i plasterkami jabłka.
Krok 1
z
7
Umyj wszystkie warzywa i owoce.
Krok 2
z
7
Warzywa obierz i gotuj do miękkości. Następnie odcedź i zostaw do ostudzenia.
Krok 3
z
7
Warzywa i jabłko pokój w drobną kostkę. Kilka plasterków jabłka możesz zostawić do dekoracji.
Krok 4
z
7
Winogrona pokrój na ćwiartki i usuń z nich pestki. Trzy owoce odłóż do dekoracji.
Krok 5
z
7
Pół papryczki chilli bez pestek pokrój w bardzo cienkie paski. Nada ona ostrości i dekoracyjności. Do krojenia chilli załóż rękawice.
Krok 6
z
7
Wymieszaj wszystkie składniki wraz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i olejem z pestek winogron. Dopraw solą i odstaw w chłodne miejsce na minimum 15 minut.
Krok 7
z
7
Sałatkę podawaj udekorowaną zieloną pietruszką, winogronami i plasterkami jabłka.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0