Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka jarzynowa to pozycja obowiązkowa na świątecznym stole lub przy innych rodzinnych okazjach. Jednak nawet w przypadku tak tradycyjnego dania można pozwolić sobie na urozmaicenie i pozytywnie zaskoczyć gości.
Proponujemy więc sałatkę jarzynową z czerwoną fasolą i winogronami, które dodadzą jej koloru. Doprawiona Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz drobniutko posiekaną papryczką chili, zyska wyjątkowy, bardziej wyrazisty charakter.
Tak przygotowana sałatka będzie miłą odmianą i z pewnością zyska wielu miłośników.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
2 min
Umyj wszystkie warzywa i owoce.
Krok 2
15 min
Warzywa obierz i gotuj do miękkości. Następnie odcedź i zostaw do ostudzenia.
Krok 3
10 min
Warzywa i jabłko pokój w drobną kostkę. Kilka plasterków jabłka możesz zostawić do dekoracji.
Krok 4
5 min
Winogrona pokrój na ćwiartki i usuń z nich pestki. Trzy owoce odłóż do dekoracji.
Krok 5
2 min
Pół papryczki chilli bez pestek pokrój w bardzo cienkie paski. Nada ona ostrości i dekoracyjności. Do krojenia chilli załóż rękawice.
Krok 6
3 min
Wymieszaj wszystkie składniki wraz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i olejem z pestek winogron. Dopraw solą i odstaw w chłodne miejsce na minimum 15 minut.
Krok 7
3 min
Sałatkę podawaj udekorowaną zieloną pietruszką, winogronami i plasterkami jabłka.
Krok 1
z
7
Umyj wszystkie warzywa i owoce.
Krok 2
z
7
Warzywa obierz i gotuj do miękkości. Następnie odcedź i zostaw do ostudzenia.
Krok 3
z
7
Warzywa i jabłko pokój w drobną kostkę. Kilka plasterków jabłka możesz zostawić do dekoracji.
Krok 4
z
7
Winogrona pokrój na ćwiartki i usuń z nich pestki. Trzy owoce odłóż do dekoracji.
Krok 5
z
7
Pół papryczki chilli bez pestek pokrój w bardzo cienkie paski. Nada ona ostrości i dekoracyjności. Do krojenia chilli załóż rękawice.
Krok 6
z
7
Wymieszaj wszystkie składniki wraz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i olejem z pestek winogron. Dopraw solą i odstaw w chłodne miejsce na minimum 15 minut.
Krok 7
z
7
Sałatkę podawaj udekorowaną zieloną pietruszką, winogronami i plasterkami jabłka.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0