Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z kalafiora z jajkiem nie musi być nudna. Proponujemy jej warstwowe podanie, dzięki czemu zrobi wrażenie przy serwowaniu. Połączenie jajka, koperku, kalafiora i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY sprawi, że taka sałatka będzie idealnym uzupełnieniem śniadania. Podaj do niej kromkę ciemnego pieczywa.
Przygotowanie
23 min
Krok 1
8 min
Kalafior oczyść, wrzuć do wrzątku na ok. 5 minut, odsącz i drobno posiekaj.
Krok 2
8 min
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Jajka i kalafior połącz z majonezem. Dodaj posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
2 min
Dla uzyskania wyrazistego smaku możesz dodać 1 rozdrobniony ząbek czosnku.
Krok 1
z
4
Kalafior oczyść, wrzuć do wrzątku na ok. 5 minut, odsącz i drobno posiekaj.
Krok 2
z
4
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
Krok 3
z
4
Jajka i kalafior połącz z majonezem. Dodaj posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
z
4
Dla uzyskania wyrazistego smaku możesz dodać 1 rozdrobniony ząbek czosnku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0