Sałatka z brokuła, jajek i papryki
45min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
10.35 g
Węglowodany
4.04 g
Tłuszcze
16.28 g
Wartość energetyczna
205.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
15 min
Brokuły ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Następnie wyjąć z wody, ostudzić, podzielić na różyczki.
Krok 2
10 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
Krok 3
15 min
Jajka pokroić w grubą kostkę, paprykę w zapałkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 4
5 min
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wszystko razem delikatnie wymieszać.
Przekąska idealna, kiedy łapie Cię lekki głód, czyli sałatka z brokuła, jajek i papryki. Jej przyrządzenie jest niezwykle proste – ugotowane różyczki brokuła łączymy z jajkiem na twardo pokrojonym w kostkę i czerwoną papryką. Wszystkie kolorowe składniki mieszamy z Majonezem dekoracyjnym WINIARY z dodatkiem charakternego czosnku. Zrób sałatkę z brokuła i zaproś wiosnę do swojej kuchni!
Komentarze 0