Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledź pod pierzynką jest propozycją idealną na święta wielkanocne. Śledź połączony z jajkami, ziemniakami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to kombinacja smaków, która przypadnie do gustu wszystkim łasuchom. Całość posypana jest szczypiorkiem lub natką pietruszki, przez co danie prezentuje się niezwykle apetycznie. Zobacz, jak przygotować sałatkę, którą poczęstujesz wszystkich członków rodziny.
Przygotowanie
140 min
Krok 1
90 min
Śledzie wymoczyć ok. 1,5h. Pokroić w kostkę ok. 1,5 cm. Rozłożyć w płaskim naczyniu.
Krok 2
10 min
Por umyć, drobno pokroić i posypać po śledziu. Posmarować majonezem (100 gram).
Krok 3
15 min
Ugotować marchew i zetrzeć na dużych oczkach.
Krok 4
10 min
Po marchewce zetrzeć ziemniaki przez duże oczka. Posmarować majonezem (60 gram).
Krok 5
15 min
Ugotować jajka i zetrzeć na drobnych oczkach. Posypać drobno pokrojonym szczypiorem lub natką.
Krok 1
z
5
Śledzie wymoczyć ok. 1,5h. Pokroić w kostkę ok. 1,5 cm. Rozłożyć w płaskim naczyniu.
Krok 2
z
5
Por umyć, drobno pokroić i posypać po śledziu. Posmarować majonezem (100 gram).
Krok 3
z
5
Ugotować marchew i zetrzeć na dużych oczkach.
Krok 4
z
5
Po marchewce zetrzeć ziemniaki przez duże oczka. Posmarować majonezem (60 gram).
Krok 5
z
5
Ugotować jajka i zetrzeć na drobnych oczkach. Posypać drobno pokrojonym szczypiorem lub natką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0