Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sledż pod pierzynką

0
140 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

7 
Filet śledziowy
2 
Por (biała część)
3 
Marchewka
4 
Ziemniaki
4 
Jajko
1 trochę
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
25.31 g
Białko
44.2 g
Węglowodany
10.64 g
Wartość energetyczna
455.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

140 min
Krok 1
90 min
Śledzie wymoczyć ok. 1,5h. Pokroić w kostkę ok. 1,5 cm. Rozłożyć w płaskim naczyniu.
Krok 2
10 min
Por umyć, drobno pokroić i posypać po śledziu. Posmarować majonezem.
Krok 3
15 min
Ugotować marchew i zetrzeć na dużych oczkach.
Krok 4
10 min
Po marchewce zetrzeć ziemniaki przez duże oczka. Posmarować majonezem.
Krok 5
15 min
Ugotować jajka i zetrzeć na drobnych oczkach. Posypać drobno pokrojonym szczypiorem lub natką.
Sledż pod pierzynką

Krok 1 z 5

Śledzie wymoczyć ok. 1,5h. Pokroić w kostkę ok. 1,5 cm. Rozłożyć w płaskim naczyniu.

Sledż pod pierzynką

Krok 2 z 5

Por umyć, drobno pokroić i posypać po śledziu. Posmarować majonezem.

Sledż pod pierzynką

Krok 3 z 5

Ugotować marchew i zetrzeć na dużych oczkach.

Sledż pod pierzynką

Krok 4 z 5

Po marchewce zetrzeć ziemniaki przez duże oczka. Posmarować majonezem.

Sledż pod pierzynką

Krok 5 z 5

Ugotować jajka i zetrzeć na drobnych oczkach. Posypać drobno pokrojonym szczypiorem lub natką.

Śledź pod pierzynką jest propozycją idealną na święta wielkanocne. Śledź połączony z jajkami, ziemniakami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to kombinacja smaków, która przypadnie do gustu wszystkim łasuchom. Całość posypana jest szczypiorkiem lub natką pietruszki, przez co danie prezentuje się niezwykle apetycznie. Zobacz, jak przygotować sałatkę, którą poczęstujesz wszystkich członków rodziny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika