Sledż pod pierzynką
140min
Łatwy
1 trochę
7
Filet śledziowy
2
Por (biała część)
3
Marchewka
4
Ziemniaki
4
Jajko
1 trochę
Szczypiorek
.
Wartości odżywcze
Białko
44.2 g
Węglowodany
10.64 g
Tłuszcze
25.31 g
Wartość energetyczna
455.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
140 min
Krok 1
90 min
Śledzie wymoczyć ok. 1,5h. Pokroić w kostkę ok. 1,5 cm. Rozłożyć w płaskim naczyniu.
Krok 2
10 min
Por umyć, drobno pokroić i posypać po śledziu. Posmarować majonezem.
Krok 3
15 min
Ugotować marchew i zetrzeć na dużych oczkach.
Krok 4
10 min
Po marchewce zetrzeć ziemniaki przez duże oczka. Posmarować majonezem.
Krok 5
15 min
Ugotować jajka i zetrzeć na drobnych oczkach. Posypać drobno pokrojonym szczypiorem lub natką.
Śledź pod pierzynką jest propozycją idealną na święta wielkanocne. Śledź połączony z jajkami, ziemniakami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to kombinacja smaków, która przypadnie do gustu wszystkim łasuchom. Całość posypana jest szczypiorkiem lub natką pietruszki, przez co danie prezentuje się niezwykle apetycznie. Zobacz, jak przygotować sałatkę, którą poczęstujesz wszystkich członków rodziny.
Komentarze 0