Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka warstwowa ze śledziem to przekąska idealna na świąteczne spotkania z rodziną. Smakuje wybornie, a wygląda równie efektownie, bo sałatkę ze śledziem tworzymy warstwami: śledzi, cebuli, ziemniaków, marchwi i jajek. Warstwową sałatkę ze śledziem posypujemy natką pietruszki, stawiamy na stole i cieszymy zarówno oczy, jak i podniebienia.
Przygotowanie
96 min
Krok 1
70 min
Filety śledziowe umyj, zalej zimna wodą i pozostaw na 60 minut, odsącz, pokrój na małe cząstki i ułóż w szklanej salaterce.
Krok 2
5 min
Cebule obierz i pokrój w drobna kostkę, połącz z musztardą i olejem, rozłóż na śledziach.
Krok 3
10 min
Ziemniaki i marchew obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach (nie mieszaj).
Krok 4
5 min
Na cebuli rozłóż ziemniaki, posmaruj Majonezem, następnie rozłóż marchew.
Krok 5
5 min
Jajka pokrój w drobną kostkę i posyp nimi warstwę marchwi.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0