Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą
Dodaj do CookBook

Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

(6)
15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
Szynka Konserwowa
150  g
Ser edamski
100  g
Por (biała część)
1  puszka
Kukurydza
170  g
Czerwona fasola konserwowa
3  płaskich łyżek
Pietruszka
3  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.2 g
Wartość energetyczna
315.6 kcal
Tłuszcze
18.4 g
Białko
17.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jeśli lubisz kolorowe sałatki, które na dodatek przygotujesz w kwadrans bez większego wysiłku, koniecznie musisz wypróbować nasz przepis na sałatkę z czerwoną fasolą i kukurydzą! Wystarczy kilka prostych składników, żeby wyczarować coś niezwykłego na co dzień i na specjalne okazje.

Czego potrzebujesz, by przyrządzić sałatkę z czerwonej fasoli? Na pewno choć część składników masz już w lodówce! Poza fasolą z puszki oczywiście przyda się szynka, seler i por, które trzeba pokroić w cienkie słupki. Do mieszanki tej dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, a następnie wymieszaj wszystkie składniki. Smak i odpowiednią konsystencję zapewni Majonez Dekoracyjny WINIARY. Wystarczą 3 łyżki! Dodaj sól i pieprz. Jeśli lubisz zioła takie jak koperek czy natka pietruszki – możesz je z powodzeniem dodać, a na pewno wzbogacą smak Twojej sałatki.

Wiosenne kolory tej kompozycji na pewno przywodzą na myśl święta wielkanocne, ale nie jest to jedyna okazja, kiedy taka sałatka zrobi furorę. Możesz ją przygotować zupełnie bez okazji i podawać jako przystawkę albo w formie kolacji czy nawet drugiego śniadania w pracy. Okaże się też doskonałym dopełnieniem dla pieczonych mięs, dlatego warto ją wykonać na uroczysty niedzielny obiad lub na swobodne spotkanie z przyjaciółmi przy grillu. Może okazać się niezastąpiona na karnawałowe imprezy organizowane we własnym domu!


Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Szynkę, ser i pora pokrój w cienkie paseczki.
  • Krok 2

    1 min
    Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy.
  • Krok 3

    2 min
    Por przelej wrzątkiem, odsącz i ostudź.
  • Krok 4

    7 min
    Połącz wszystkie składniki z Majonezem. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Podawaj jako przystawkę.
Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

Krok 1 z 4

Szynkę, ser i pora pokrój w cienkie paseczki.

Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

Krok 2 z 4

Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy.

Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

Krok 3 z 4

Por przelej wrzątkiem, odsącz i ostudź.

Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

Krok 4 z 4

Połącz wszystkie składniki z Majonezem. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Podawaj jako przystawkę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.7 z 5
4.6666666666667
Wszystkich ocen: 9
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
99
66
33
00
00
00

Opinie

5

Renata

Interesuje mnie wegańska sałatka 🥗, pozdrawiam 🤗
Anonim (niezweryfikowany) 03/21/2024-09:01 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/11/2024-05:11 CEST
Renato, na naszej stronie znajdziesz pomysły na wegańskie sałatki. Jeśli chcesz dopasować do siebie akurat tę sałatkę, szynkę zamień np. na tofu lub zrezygnuj z tego składnika, mleczny ser zamień na wegański odpowiednik, a Majonez Dekoracyjny WINIARY zastąp majonezem wegańskim. Pozdrawiamy!
4

Luna

Jaka fasola ma być ?
Anonim (niezweryfikowany) 04/05/2023-04:26 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/09/2023-05:21 CEST
Luna, dodajemy czerwoną fasolę z puszki. Pozdrawiamy!
4

Jaca

Hmm miała byc z czerwoną fasola a w liście zakupów biała. Co z pietruszką, tak sobie ma leżeć w lodówce?
Anonim (niezweryfikowany) 03/25/2023-07:03 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/09/2023-05:21 CEST
Już zmieniliśmy przepis. Teraz wszystko powinno być ok. Pietruszka nie musi się zmarnować, posypujemy nią sałatkę. Pozdrawiamy! 😊
4

Liliana

Bardzo smaczna, łatwa w przygotowaniu. Zapychajaca przez fasolke.
Anonim (niezweryfikowany) 12/13/2020-04:41 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 12/16/2020-03:55 CET
Pożywna i pyszna - zgadzamy się!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Jesień
  • Karnawał
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Przekąski
  • Rodzinny posiłek
  • Uroczystość
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    Kotlety schabowe z frytkownicy beztłuszczowej z sałatką z pomidorów

    35 min Łatwy
  • Sałatka z paluszkami krabowymi, ananasem i żółtym serem

    Sałatka z paluszkami krabowymi, ananasem i żółtym serem

    37 min Łatwy
  • Warstwowa sałatka gyros - przepis

    Warstwowa sałatka gyros - przepis

    45 min Łatwy
  • Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    Sałatka z kaszą jaglaną, łososiem gotowanym w maśle, czerwoną cebulą, gruszką i zieloną papryką

    49 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu