Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

(6)
15min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  g
Szynka Konserwowa
150  g
Ser edamski
100  g
Por (biała część)
1  puszka
Kukurydza
170  g
Fasola biała konserwowa
3  płaskich łyżek
Pietruszka
3  płaskich łyżek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.49 g
Węglowodany
22.23 g
Tłuszcze
20.14 g
Wartość energetyczna
330.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli lubisz kolorowe sałatki, które na dodatek przygotujesz w kwadrans bez większego wysiłku, koniecznie musisz wypróbować nasz przepis na sałatkę z czerwoną fasolą i kukurydzą! Wystarczy kilka prostych składników, żeby wyczarować coś niezwykłego na co dzień i na specjalne okazje.

Czego potrzebujesz, by przyrządzić sałatkę z czerwonej fasoli? Na pewno choć część składników masz już w lodówce! Poza fasolą z puszki oczywiście przyda się szynka, seler i por, które trzeba pokroić w cienkie słupki. Do mieszanki tej dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, a następnie wymieszaj wszystkie składniki. Smak i odpowiednią konsystencję zapewni Majonez Dekoracyjny WINIARY. Wystarczą 3 łyżki! Dodaj sól i pieprz. Jeśli lubisz zioła takie jak koperek czy natka pietruszki – możesz je z powodzeniem dodać, a na pewno wzbogacą smak Twojej sałatki.

Wiosenne kolory tej kompozycji na pewno przywodzą na myśl święta wielkanocne, ale nie jest to jedyna okazja, kiedy taka sałatka zrobi furorę. Możesz ją przygotować zupełnie bez okazji i podawać jako przystawkę albo w formie kolacji czy nawet drugiego śniadania w pracy. Okaże się też doskonałym dopełnieniem dla pieczonych mięs, dlatego warto ją wykonać na uroczysty niedzielny obiad lub na swobodne spotkanie z przyjaciółmi przy grillu. Może okazać się niezastąpiona na karnawałowe imprezy organizowane we własnym domu!
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
5 min
Szynkę, ser i pora pokrój w cienkie paseczki.
Krok 2
1 min
Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 3
2 min
Por przelej wrzątkiem, odsącz i ostudź.
Krok 4
7 min
Połącz wszystkie składniki z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj jako przystawkę.
Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

Krok 1 z 4

Szynkę, ser i pora pokrój w cienkie paseczki.

Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

Krok 2 z 4

Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy.

Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

Krok 3 z 4

Por przelej wrzątkiem, odsącz i ostudź.

Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

Krok 4 z 4

Połącz wszystkie składniki z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj jako przystawkę.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
L Liliana
.

Bardzo smaczna, łatwa w przygotowaniu. Zapychajaca przez fasolke.

Winiary
.
Expert

Pożywna i pyszna - zgadzamy się!

Pokaż więcej komentarzy