Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli lubisz kolorowe sałatki, które na dodatek przygotujesz w kwadrans bez większego wysiłku, koniecznie musisz wypróbować nasz przepis na sałatkę z czerwoną fasolą i kukurydzą! Wystarczy kilka prostych składników, żeby wyczarować coś niezwykłego na co dzień i na specjalne okazje.
Czego potrzebujesz, by przyrządzić sałatkę z czerwonej fasoli? Na pewno choć część składników masz już w lodówce! Poza fasolą z puszki oczywiście przyda się szynka, seler i por, które trzeba pokroić w cienkie słupki. Do mieszanki tej dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę, a następnie wymieszaj wszystkie składniki. Smak i odpowiednią konsystencję zapewni Majonez Dekoracyjny WINIARY. Wystarczą 3 łyżki! Dodaj sól i pieprz. Jeśli lubisz zioła takie jak koperek czy natka pietruszki – możesz je z powodzeniem dodać, a na pewno wzbogacą smak Twojej sałatki.
Wiosenne kolory tej kompozycji na pewno przywodzą na myśl święta wielkanocne, ale nie jest to jedyna okazja, kiedy taka sałatka zrobi furorę. Możesz ją przygotować zupełnie bez okazji i podawać jako przystawkę albo w formie kolacji czy nawet drugiego śniadania w pracy. Okaże się też doskonałym dopełnieniem dla pieczonych mięs, dlatego warto ją wykonać na uroczysty niedzielny obiad lub na swobodne spotkanie z przyjaciółmi przy grillu. Może okazać się niezastąpiona na karnawałowe imprezy organizowane we własnym domu!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Połącz wszystkie składniki z Majonezem. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Podawaj jako przystawkę.
Krok 1
z
4
Szynkę, ser i pora pokrój w cienkie paseczki.
Krok 2
z
4
Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 3
z
4
Por przelej wrzątkiem, odsącz i ostudź.
Krok 4
z
4
Połącz wszystkie składniki z Majonezem. Dopraw solą, pieprzem i posiekaną pietruszką. Podawaj jako przystawkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
3
L
Luna
Jaka fasola ma być ?
Winiary
Expert
Luna, dodajemy czerwoną fasolę z puszki. Pozdrawiamy!
J
Jaca
Hmm miała byc z czerwoną fasola a w liście zakupów biała. Co z pietruszką, tak sobie ma leżeć w lodówce?
Winiary
Expert
Już zmieniliśmy przepis. Teraz wszystko powinno być ok. Pietruszka nie musi się zmarnować, posypujemy nią sałatkę. Pozdrawiamy! 😊
L
Liliana
Bardzo smaczna, łatwa w przygotowaniu. Zapychajaca przez fasolke.
Komentarze 3