Sałatka wielkanocna
20min
Łatwy
6 łyżek
5
Jajko
6
Ogórki marynowane
300 g
Szynka Konserwowa
2 łyżek
Szczypiorek
1 łyżeczka
Chrzan tarty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
22.82 g
Węglowodany
3.17 g
Tłuszcze
42.02 g
Wartość energetyczna
487.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Jajka na twardo, ogórki i szynkę konserwową pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
3 min
Dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i szczypiorek.
Krok 3
5 min
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Dopraw do smaku chrzanem, solą i pieprzem.
Krok 4
2 min
Podawaj od razu po przygotowaniu, jako przystawkę. Wierzch możesz udekorować szczypiorkiem lub pietruszką.
Każda pani domu bez wątpienia może pochwalić się swoimi własnymi, często przekazywanymi z pokolenia na pokolenie przepisami na wielkanocne pyszności. Na świątecznym stole, tuż obok przepysznych swojskich wędlin, mięs, domowej roboty chrzanu i faszerowanych jajek, oczywiście nie może zabraknąć takiej potrawy jak sałatka wielkanocna. Jeśli szukasz inspiracji na tegoroczne święta i masz ogromną ochotę na coś innego niż zazwyczaj, sięgnij po prosty przepis na sałatkę wielkanocną z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Jej sekret tkwi w prostocie – kilka składników, ale zestawionych ze sobą niezwykle starannie, tworzy smaczną i cieszącą oko całość. Jeśli nie uznajesz w kuchni kompromisów i uwielbiasz intensywne smaki, koniecznie dodaj do swojej sałatki na Wielkanoc świeżo startego chrzanu. Nada on potrawie charakteru i wyjątkowo wyrazistego smaku. Do tego równie aromatyczny, wyrazisty szczypiorek – to Twój przepis sukces kulinarny. Sałatka wielkanocna w tym wariancie jest wyjątkowo prosta i szybka w przygotowaniu, a prezentuje się i smakuje fantastycznie. Śmiało możesz sięgnąć po nią przy każdej innej okazji, gdy tylko poczujesz potrzebę zaproszenia wiosny do swojego domu!
Komentarze 0