Jestem współautorką bloga burczymiwbrzuchu.pl i ebooka "Projekt surówka". Prowadzę profil na Instagramie @sliwkamarta, na którym dzielę się autorskimi przepisami. Dla marki WINIARY przygotowałam kilka specjalnych przepisów na sałatki i surówki. Prywatnie jestem wielką fanka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY! :-)
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Musztardowa sałatka jarzynowa to doskonała alternatywa dla tradycyjnej sałatki jarzynowej. Sprawdzi się na urodzinach i imieninach, świętach wielkanocnych, podczas spotkań z przyjaciółmi - również na grillu. Mniam! :)
Przygotowanie
80 min
Krok 1
12 min
Ugotuj jajka na twardo. Do wrzątku delikatnie włóż jajka i gotuj 10 minut. Zahartuj pod zimną wodą i i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę i wrzuć do dużej miski.
Krok 2
17 min
Ziemniaki obierz ze skórki, przekrój na pół i wrzuć do garnka. Dodaj łyżeczkę soli, zalej wodą nad wysokość ziemniaków i gotuj je aż zmiękną (ok. 15- 20 minut). Odcedź, pokrój w kostkę i dodaj do dużej miski z jajkami.
Krok 3
45 min
Marchewki i pietruszki obierz ze skórki. Przekrój na pół i wrzuć do innego małego garnka w trakcie gotowania ziemniaków. Dodaj liście laurowe, ziarna pieprzu, ziele angielskie i zalej wodą, aby podwójnie przykryła warzywa. Gotuj ok. 40 minut aż warzywa zmiękną. Odcedź je i pokrój marchewki i pietruszkę w kostkę. Dodaj do dużej miski z jajkami i ziemniakami.
Krok 4
5 min
Jabłko pokrój na ćwiartki, wyjmij gniazda nasienne i pokrój jabłko w kostkę. Dodaj do miski. Ogórki kiszone i cebulę (bez skórki) również pokrój w kostkę i dodaj do miski.
Krok 5
1 min
Do miski dodaj również kukurydzę, majonez, musztardę i sól. Dopraw pieprzem do smaku i dobrze wymieszaj.
Krok 1
z
5
Ugotuj jajka na twardo. Do wrzątku delikatnie włóż jajka i gotuj 10 minut. Zahartuj pod zimną wodą i i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę i wrzuć do dużej miski.
Krok 2
z
5
Ziemniaki obierz ze skórki, przekrój na pół i wrzuć do garnka. Dodaj łyżeczkę soli, zalej wodą nad wysokość ziemniaków i gotuj je aż zmiękną (ok. 15- 20 minut). Odcedź, pokrój w kostkę i dodaj do dużej miski z jajkami.
Krok 3
z
5
Marchewki i pietruszki obierz ze skórki. Przekrój na pół i wrzuć do innego małego garnka w trakcie gotowania ziemniaków. Dodaj liście laurowe, ziarna pieprzu, ziele angielskie i zalej wodą, aby podwójnie przykryła warzywa. Gotuj ok. 40 minut aż warzywa zmiękną. Odcedź je i pokrój marchewki i pietruszkę w kostkę. Dodaj do dużej miski z jajkami i ziemniakami.
Krok 4
z
5
Jabłko pokrój na ćwiartki, wyjmij gniazda nasienne i pokrój jabłko w kostkę. Dodaj do miski. Ogórki kiszone i cebulę (bez skórki) również pokrój w kostkę i dodaj do miski.
Krok 5
z
5
Do miski dodaj również kukurydzę, majonez, musztardę i sól. Dopraw pieprzem do smaku i dobrze wymieszaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0