Sałatka z kapustą pekińską i jajkiem
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.45 g
Węglowodany
7.21 g
Tłuszcze
12.92 g
Wartość energetyczna
160.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Kapustę poszatkować.
Krok 2
5 min
Cebulę, jajka, pomidora i jabłko pokroić w kostkę.
Krok 3
5 min
Szczypiorek posiekać.
Krok 4
5 min
Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Sałatka, której przygotowanie nie zajmie więcej niż 20 minut, a z powodzeniem zadowoli cztery głodne osoby. Po wymieszaniu cebuli, kapusty, pomidorów, jajek, szczypiorku i jabłka, dodajemy majonez dekoracyjny WINIARY i gotowe! Danie idealne dla fanów sałatek, świetnie sprawdzi się jako dodatek na przykład do grilla.
Komentarze 0