Przepisy 70

Smak dzieciństwa

Deser na zimno z galaretką i owocami to klasyka dzieciństwa. Zwykle towarzyszyły im jeszcze bita śmietana i posypka z czekolady. To prawdziwa rozpusta, która nadal króluje wśród ulubionych deserów. Chcąc umilić gościom spotkanie, warto stworzyć znakomite słodkości z galaretką.

Prostota i klasyka

Galaretka ma wiele zastosowań. Można ją podać tradycyjnie z owocami lub zdecydować się na sernik na zimno, który doskonale sprawdzi się w gorące dni. Dobrze dobrany smak galaretki, owoce i dodatki przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodkości.

Galaretka na kilka sposobów

Deser na zimno z galaretką nie musi ograniczać się wyłącznie do klasyki. Galaretka jest także świetnym dodatkiem do kaszy manny, owsianki lub jagielnika truskawkowego. Na przyjęciach sprawdzą się też rożki z galaretką, lodami i owocami, ślimaczki z pianek i galaretki. Można ją wykorzystać do zrobienia kolorowego sushi deserowego lub woreczków z owocami. Każdy z tych pomysłów zaskoczy gości i sprawi, że długo będą pamiętać wszystkie dania.