Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

(0)
7 godz 54 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  opakowań
Galaretka malinowy smak WINIARY
225  g
Maliny
200  g
Truskawki pokrojone w ćwiartki
850  ml
woda gorąca
400  ml
Mleko kokosowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.01 g
Węglowodany
14.57 g
Tłuszcze
15.99 g
Wartość energetyczna
200.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Malinowo-kokosowa babka galaretkowa to deser, który zrobi wrażenie zarówno swoim smakiem, jak i wyglądem. Z powodzeniem zastąpi tradycyjne ciasto i zachwyci gości. Jeśli nie masz mleczka kokosowego lub chcesz przy kolejnej okazji wypróbować nowy wariant tego przysmaku, możesz użyć śmietanki kremówki 30% w tej samej ilości. Wersja malinowo-śmietankowa z pewnością będzie równie pyszna!

Przygotowanie

474 min
  • Krok 1

    5 min
    Zacznij od schłodzenia owoców w lodówce i przygotowania metalowej lub silikonowej formy do babki – z kominkiem, o średnicy ok. 27 cm.
  • Krok 2

    10 min
    Przygotuj warstwę owocową. Rozpuść jedno opakowanie Galaretki o smaku malinowym WINIARY w 450 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia, ale nie do zastygnięcia.
  • Krok 3

    5 min
    Na dnie formy ułóż owoce i zalej wystudzoną galaretką.
  • Krok 4

    240 min
    Wstaw do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, do czasu stężenia galaretki.
  • Krok 5

    20 min
    Następnie przygotuj warstwę malinowo-kokosową. 2 opakowania Galaretki o smaku malinowym WINIARY rozpuść w 400 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia.
  • Krok 6

    5 min
    Sprawdź, czy mleczko kokosowe ma jednolitą konsystencję. Jeśli rozwarstwiło się na wodę i śmietankę, wstaw puszkę do miski z gorącą wodą lub podgrzej zawartość w rondelku. Dokładnie wymieszaj i ostudź do temperatury pokojowej.
  • Krok 7

    5 min
    Do wystudzonych galaretek dodaj 400 ml mleczka kokosowego o jednolitej konsystencji i bardzo dokładnie wymieszaj.
  • Krok 8

    180 min
    Przelej galaretkę z mleczkiem kokosowym do formy z zastygniętą galaretką z owocami. Ponownie umieść w lodówce i odczekaj około 3 godziny, do czasu zastygnięcia całości.
  • Krok 9

    1 min
    Aby wyjąć deser z formy, zanurz ją na kilka sekund w misce z gorącą wodą. Jeśli galaretkowa babka nadal nie odchodzi od formy, powtórz tę czynność. Następnie nakryj formę talerzem lub paterą, na którą chcesz wyłożyć deser i zdecydowanym ruchem odwróć całość.
  • Krok 10

    3 min
    Gotową babkę udekoruj wybranymi świeżymi owocami lub ulubionymi dodatkami.
Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 1 z 10

Zacznij od schłodzenia owoców w lodówce i przygotowania metalowej lub silikonowej formy do babki – z kominkiem, o średnicy ok. 27 cm.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 2 z 10

Przygotuj warstwę owocową. Rozpuść jedno opakowanie Galaretki o smaku malinowym WINIARY w 450 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia, ale nie do zastygnięcia.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 3 z 10

Na dnie formy ułóż owoce i zalej wystudzoną galaretką.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 4 z 10

Wstaw do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, do czasu stężenia galaretki.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 5 z 10

Następnie przygotuj warstwę malinowo-kokosową. 2 opakowania Galaretki o smaku malinowym WINIARY rozpuść w 400 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 6 z 10

Sprawdź, czy mleczko kokosowe ma jednolitą konsystencję. Jeśli rozwarstwiło się na wodę i śmietankę, wstaw puszkę do miski z gorącą wodą lub podgrzej zawartość w rondelku. Dokładnie wymieszaj i ostudź do temperatury pokojowej.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 7 z 10

Do wystudzonych galaretek dodaj 400 ml mleczka kokosowego o jednolitej konsystencji i bardzo dokładnie wymieszaj.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 8 z 10

Przelej galaretkę z mleczkiem kokosowym do formy z zastygniętą galaretką z owocami. Ponownie umieść w lodówce i odczekaj około 3 godziny, do czasu zastygnięcia całości.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 9 z 10

Aby wyjąć deser z formy, zanurz ją na kilka sekund w misce z gorącą wodą. Jeśli galaretkowa babka nadal nie odchodzi od formy, powtórz tę czynność. Następnie nakryj formę talerzem lub paterą, na którą chcesz wyłożyć deser i zdecydowanym ruchem odwróć całość.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 10 z 10

Gotową babkę udekoruj wybranymi świeżymi owocami lub ulubionymi dodatkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Na zimno
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kokosowe "sushi"

    Kokosowe "sushi"

    8 godz 25 min Średni
  • Galaretkowy trifle

    Galaretkowy trifle

    4 godz 39 min Łatwy
  • Rożki z galaretką, owocami i lodami

    Rożki z galaretką, owocami i lodami

    3 godz 16 min Łatwy
  • Sernik na zimno z owocami i płatkami róż - bez pieczenia

    Sernik na zimno z owocami i płatkami róż - bez pieczenia

    7 godz 28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu