Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Galaretkowa babka malinowo-kokosowa
Dodaj do CookBook

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

(0)
7 godz 54 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  opakowań
Galaretka malinowy smak WINIARY
225  g
Maliny
200  g
Truskawki pokrojone w ćwiartki
850  ml
woda gorąca
400  ml
Mleko kokosowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.6 g
Wartość energetyczna
200.5 kcal
Tłuszcze
16 g
Białko
3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Malinowo-kokosowa babka galaretkowa to deser, który zrobi wrażenie zarówno swoim smakiem, jak i wyglądem. Z powodzeniem zastąpi tradycyjne ciasto i zachwyci gości. Jeśli nie masz mleczka kokosowego lub chcesz przy kolejnej okazji wypróbować nowy wariant tego przysmaku, możesz użyć śmietanki kremówki 30% w tej samej ilości. Wersja malinowo-śmietankowa z pewnością będzie równie pyszna!

Przygotowanie

474 min
  • Krok 1

    5 min
    Zacznij od schłodzenia owoców w lodówce i przygotowania metalowej lub silikonowej formy do babki – z kominkiem, o średnicy ok. 27 cm.
  • Krok 2

    10 min
    Przygotuj warstwę owocową. Rozpuść jedno opakowanie Galaretki o smaku malinowym WINIARY w 450 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia, ale nie do zastygnięcia.
  • Krok 3

    5 min
    Na dnie formy ułóż owoce i zalej wystudzoną galaretką.
  • Krok 4

    240 min
    Wstaw do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, do czasu stężenia galaretki.
  • Krok 5

    20 min
    Następnie przygotuj warstwę malinowo-kokosową. 2 opakowania Galaretki o smaku malinowym WINIARY rozpuść w 400 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia.
  • Krok 6

    5 min
    Sprawdź, czy mleczko kokosowe ma jednolitą konsystencję. Jeśli rozwarstwiło się na wodę i śmietankę, wstaw puszkę do miski z gorącą wodą lub podgrzej zawartość w rondelku. Dokładnie wymieszaj i ostudź do temperatury pokojowej.
  • Krok 7

    5 min
    Do wystudzonych galaretek dodaj 400 ml mleczka kokosowego o jednolitej konsystencji i bardzo dokładnie wymieszaj.
  • Krok 8

    180 min
    Przelej galaretkę z mleczkiem kokosowym do formy z zastygniętą galaretką z owocami. Ponownie umieść w lodówce i odczekaj około 3 godziny, do czasu zastygnięcia całości.
  • Krok 9

    1 min
    Aby wyjąć deser z formy, zanurz ją na kilka sekund w misce z gorącą wodą. Jeśli galaretkowa babka nadal nie odchodzi od formy, powtórz tę czynność. Następnie nakryj formę talerzem lub paterą, na którą chcesz wyłożyć deser i zdecydowanym ruchem odwróć całość.
  • Krok 10

    3 min
    Gotową babkę udekoruj wybranymi świeżymi owocami lub ulubionymi dodatkami.
Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 1 z 10

Zacznij od schłodzenia owoców w lodówce i przygotowania metalowej lub silikonowej formy do babki – z kominkiem, o średnicy ok. 27 cm.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 2 z 10

Przygotuj warstwę owocową. Rozpuść jedno opakowanie Galaretki o smaku malinowym WINIARY w 450 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia, ale nie do zastygnięcia.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 3 z 10

Na dnie formy ułóż owoce i zalej wystudzoną galaretką.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 4 z 10

Wstaw do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, do czasu stężenia galaretki.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 5 z 10

Następnie przygotuj warstwę malinowo-kokosową. 2 opakowania Galaretki o smaku malinowym WINIARY rozpuść w 400 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 6 z 10

Sprawdź, czy mleczko kokosowe ma jednolitą konsystencję. Jeśli rozwarstwiło się na wodę i śmietankę, wstaw puszkę do miski z gorącą wodą lub podgrzej zawartość w rondelku. Dokładnie wymieszaj i ostudź do temperatury pokojowej.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 7 z 10

Do wystudzonych galaretek dodaj 400 ml mleczka kokosowego o jednolitej konsystencji i bardzo dokładnie wymieszaj.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 8 z 10

Przelej galaretkę z mleczkiem kokosowym do formy z zastygniętą galaretką z owocami. Ponownie umieść w lodówce i odczekaj około 3 godziny, do czasu zastygnięcia całości.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 9 z 10

Aby wyjąć deser z formy, zanurz ją na kilka sekund w misce z gorącą wodą. Jeśli galaretkowa babka nadal nie odchodzi od formy, powtórz tę czynność. Następnie nakryj formę talerzem lub paterą, na którą chcesz wyłożyć deser i zdecydowanym ruchem odwróć całość.

Galaretkowa babka malinowo-kokosowa

Krok 10 z 10

Gotową babkę udekoruj wybranymi świeżymi owocami lub ulubionymi dodatkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Na zimno
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło błonnika
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu