Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

0
474 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 paczek
Galaretka malinowy smak WINIARY
225 g
Maliny
200 g
Truskawki pokrojone w ćwiartki
850 ml
woda gorąca
400 ml
Mleko kokosowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.57 g
Tłuszcze
15.99 g
Wartość energetyczna
200.55 kcal
Białko
3.01 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

474 min
Krok 1
5 min
Zacznij od schłodzenia owoców w lodówce i przygotowania metalowej lub silikonowej formy do babki – z kominkiem, o średnicy ok. 27 cm.
Krok 2
10 min
Przygotuj warstwę owocową. Rozpuść jedno opakowanie Galaretki o smaku malinowym WINIARY w 450 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia, ale nie do zastygnięcia.
Krok 3
5 min
Na dnie formy ułóż owoce i zalej wystudzoną galaretką.
Krok 4
240 min
Wstaw do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, do czasu stężenia galaretki.
Krok 5
20 min
Następnie przygotuj warstwę malinowo-kokosową. 2 opakowania Galaretki o smaku malinowym WINIARY rozpuść w 400 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia.
Krok 6
5 min
Sprawdź, czy mleczko kokosowe ma jednolitą konsystencję. Jeśli rozwarstwiło się na wodę i śmietankę, wstaw puszkę do miski z gorącą wodą lub podgrzej zawartość w rondelku. Dokładnie wymieszaj i ostudź do temperatury pokojowej.
Krok 7
5 min
Do wystudzonych galaretek dodaj 400 ml mleczka kokosowego o jednolitej konsystencji i bardzo dokładnie wymieszaj.
Krok 8
180 min
Przelej galaretkę z mleczkiem kokosowym do formy z zastygniętą galaretką z owocami. Ponownie umieść w lodówce i odczekaj około 3 godziny, do czasu zastygnięcia całości.
Krok 9
1 min
Aby wyjąć deser z formy, zanurz ją na kilka sekund w misce z gorącą wodą. Jeśli galaretkowa babka nadal nie odchodzi od formy, powtórz tę czynność. Następnie nakryj formę talerzem lub paterą, na którą chcesz wyłożyć deser i zdecydowanym ruchem odwróć całość.
Krok 10
3 min
Gotową babkę udekoruj wybranymi świeżymi owocami lub ulubionymi dodatkami.
Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

Krok 1 z 10

Zacznij od schłodzenia owoców w lodówce i przygotowania metalowej lub silikonowej formy do babki – z kominkiem, o średnicy ok. 27 cm.

Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

Krok 2 z 10

Przygotuj warstwę owocową. Rozpuść jedno opakowanie Galaretki o smaku malinowym WINIARY w 450 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia, ale nie do zastygnięcia.

Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

Krok 3 z 10

Na dnie formy ułóż owoce i zalej wystudzoną galaretką.

Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

Krok 4 z 10

Wstaw do lodówki i pozostaw na około 4 godziny, do czasu stężenia galaretki.

Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

Krok 5 z 10

Następnie przygotuj warstwę malinowo-kokosową. 2 opakowania Galaretki o smaku malinowym WINIARY rozpuść w 400 ml gorącej wody i odstaw do wystudzenia.

Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

Krok 6 z 10

Sprawdź, czy mleczko kokosowe ma jednolitą konsystencję. Jeśli rozwarstwiło się na wodę i śmietankę, wstaw puszkę do miski z gorącą wodą lub podgrzej zawartość w rondelku. Dokładnie wymieszaj i ostudź do temperatury pokojowej.

Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

Krok 7 z 10

Do wystudzonych galaretek dodaj 400 ml mleczka kokosowego o jednolitej konsystencji i bardzo dokładnie wymieszaj.

Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

Krok 8 z 10

Przelej galaretkę z mleczkiem kokosowym do formy z zastygniętą galaretką z owocami. Ponownie umieść w lodówce i odczekaj około 3 godziny, do czasu zastygnięcia całości.

Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

Krok 9 z 10

Aby wyjąć deser z formy, zanurz ją na kilka sekund w misce z gorącą wodą. Jeśli galaretkowa babka nadal nie odchodzi od formy, powtórz tę czynność. Następnie nakryj formę talerzem lub paterą, na którą chcesz wyłożyć deser i zdecydowanym ruchem odwróć całość.

Galaretkowa babka malinowo - kokosowa

Krok 10 z 10

Gotową babkę udekoruj wybranymi świeżymi owocami lub ulubionymi dodatkami.

Malinowo-kokosowa babka galaretkowa to deser, który zrobi wrażenie zarówno swoim smakiem, jak i wyglądem. Z powodzeniem zastąpi tradycyjne ciasto i zachwyci gości. Jeśli nie masz mleczka kokosowego lub chcesz przy kolejnej okazji wypróbować nowy wariant tego przysmaku, możesz użyć śmietanki kremówki 30% w tej samej ilości. Wersja malinowo-śmietankowa z pewnością będzie równie pyszna!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika