Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik na zimno bez pieczenia smakuje rewelacyjnie! Równie dobrym i słodkim przysmakiem są małe serniczki na zimno na herbatnikowych spodach, podawane w niewielkich salaterkach lub silikonowych foremkach. Idealne na szybki podwieczorek, zwłaszcza latem. Do serniczków polecamy Galaretkę o smaku brzoskwiniowym Winiary, ale oczywiście możesz wybrać swój ulubiony smak. W innym wariancie do serniczków możesz dodać małe kawałki owoców, ale także posypać desery wiórkami czekolady.
Przygotowanie
170 min
Krok 1
10 min
Przygotuj galaretki, jedną rozpuść w 0,5 szkl wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml wody.
Krok 2
5 min
Ser utrzyj z cukrem pudrem.
Krok 3
10 min
Śmietanę i pianę z białek ubij oddzielnie.
Krok 4
5 min
Ser delikatnie połącz z galaretką i żelatyną, śmietaną i białkiem.
Krok 5
10 min
Małe foremki silikonowe wyłóż pokruszonymi herbatnikami i nałóż porcję masy serowej.
Krok 6
10 min
Pozostaw do zastygnięcia i następnie zalej gęstniejącą galaretką.
Krok 7
120 min
Wstaw do lodówki do schłodzenia na około 2 godziny.
Krok 1
z
7
Przygotuj galaretki, jedną rozpuść w 0,5 szkl wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml wody.
Krok 2
z
7
Ser utrzyj z cukrem pudrem.
Krok 3
z
7
Śmietanę i pianę z białek ubij oddzielnie.
Krok 4
z
7
Ser delikatnie połącz z galaretką i żelatyną, śmietaną i białkiem.
Krok 5
z
7
Małe foremki silikonowe wyłóż pokruszonymi herbatnikami i nałóż porcję masy serowej.
Krok 6
z
7
Pozostaw do zastygnięcia i następnie zalej gęstniejącą galaretką.
Krok 7
z
7
Wstaw do lodówki do schłodzenia na około 2 godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0