Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serniczki na zimno

0
170 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 Płaska łyżka
Żelatyna
500 g
Twaróg półtłusty
150 ml
Śmietanka 30%
0.75 szklanka
Cukier puder
3 
Białko
1 paczka
Ciastka, zwykłe lub maślane, sucha mieszanka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

170 min
Krok 1
10 min
Przygotuj galaretki, jedną rozpuść w 0,5 szkl wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml wody.
Krok 2
5 min
Ser utrzyj z cukrem pudrem.
Krok 3
10 min
Śmietanę i pianę z białek ubij oddzielnie.
Krok 4
5 min
Ser delikatnie połącz z galaretką i żelatyną, śmietaną i białkiem.
Krok 5
10 min
Małe foremki silikonowe wyłóż pokruszonymi herbatnikami i nałóż porcję masy serowej.
Krok 6
10 min
Pozostaw do zastygnięcia i następnie zalej gęstniejącą galaretką.
Krok 7
1 min
Wstaw do lodówki do schłodzenia na około 2 godziny.
Serniczki na zimno

Krok 1 z 7

Przygotuj galaretki, jedną rozpuść w 0,5 szkl wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml wody.

Serniczki na zimno

Krok 2 z 7

Ser utrzyj z cukrem pudrem.

Serniczki na zimno

Krok 3 z 7

Śmietanę i pianę z białek ubij oddzielnie.

Serniczki na zimno

Krok 4 z 7

Ser delikatnie połącz z galaretką i żelatyną, śmietaną i białkiem.

Serniczki na zimno

Krok 5 z 7

Małe foremki silikonowe wyłóż pokruszonymi herbatnikami i nałóż porcję masy serowej.

Serniczki na zimno

Krok 6 z 7

Pozostaw do zastygnięcia i następnie zalej gęstniejącą galaretką.

Serniczki na zimno

Krok 7 z 7

Wstaw do lodówki do schłodzenia na około 2 godziny.

Sernik na zimno bez pieczenia smakuje rewelacyjnie! Równie dobrym i słodkim przysmakiem są małe serniczki na zimno na herbatnikowych spodach, podawane w niewielkich salaterkach lub silikonowych foremkach. Idealne na szybki podwieczorek, zwłaszcza latem. Do serniczków polecamy Galaretkę o smaku brzoskwiniowym Winiary, ale oczywiście możesz wybrać swój ulubiony smak. W innym wariancie do serniczków możesz dodać małe kawałki owoców, ale także posypać desery wiórkami czekolady.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika