Serniczki jaglane z malinami
1 godz 15 min
Łatwy
20
g
Ksylitol (cukier brzozowy)
3
łyżek
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
250
g
Śmietana (biała, stała część) ze schłodzonej przez 24 h puszki 400 ml mleka kokosowego
1
Skórka otarta z jednej cytryny
1
łyżka
Sok z cytryny
200
g
Mrożone maliny (rozmrożone i odsączone z soku)
200
g
Kasza jaglana
400
ml
Mleko roślinne
.
Wartości odżywcze
Białko
5.26 g
Węglowodany
29.45 g
Tłuszcze
4.51 g
Wartość energetyczna
173.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
35 min
Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem i umieść w rondelku. Dodaj mleko. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, bez mieszania ok. 20 min. Ostudź kaszę.
Krok 2
5 min
Ostudzoną kaszę, ksylitol, śmietanę kokosową, skórkę i sok z cytryny zblenduj na gładką masę. Dodaj 3 łyżki budyniu w proszku i wymieszaj.
Krok 3
10 min
Formę na muffiny natłuść olejem i wyłóż do niej masę na muffiny.
Maliny z budyniem wymieszaj. Po 1 łyżce wyłóż na masę jaglaną.
Krok 4
25 min
Całość włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. (termoobieg) na ok. 20-25 min. Serniczki wystudź w formie.
Masz ochotę na sernik w alternatywnej wersji? Serniczki jaglane z malinami to zdrowsza opcja od klasycznego sernika z tłustym serem, ale w niczym jej nie ustępuje. Wypróbuj!
Komentarze 0