Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na sernik w alternatywnej wersji? Serniczki jaglane z malinami to zdrowsza opcja od klasycznego sernika z tłustym serem, ale w niczym jej nie ustępuje. Wypróbuj!
Przygotowanie
75 min
Krok 1
35 min
Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem i umieść w rondelku. Dodaj mleko. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, bez mieszania ok. 20 min. Ostudź kaszę.
Krok 2
5 min
Ostudzoną kaszę, ksylitol, śmietanę kokosową, skórkę i sok z cytryny zblenduj na gładką masę. Dodaj 3 łyżki budyniu w proszku i wymieszaj.
Krok 3
10 min
Formę na muffiny natłuść olejem i wyłóż do niej masę na muffiny.
Maliny z budyniem wymieszaj. Po 1 łyżce wyłóż na masę jaglaną.
Krok 4
25 min
Całość włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. (termoobieg) na ok. 20-25 min. Serniczki wystudź w formie.
Krok 1
z
4
Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem i umieść w rondelku. Dodaj mleko. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, bez mieszania ok. 20 min. Ostudź kaszę.
Krok 2
z
4
Ostudzoną kaszę, ksylitol, śmietanę kokosową, skórkę i sok z cytryny zblenduj na gładką masę. Dodaj 3 łyżki budyniu w proszku i wymieszaj.
Krok 3
z
4
Formę na muffiny natłuść olejem i wyłóż do niej masę na muffiny.
Maliny z budyniem wymieszaj. Po 1 łyżce wyłóż na masę jaglaną.
Krok 4
z
4
Całość włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. (termoobieg) na ok. 20-25 min. Serniczki wystudź w formie.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0