Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prosty przepis na sernik? Żaden problem! I to nie byle jaki sernik, bo pieczony w jabłkach. Tak oryginalne serniczki świetnie sprawdzą się na przyjęciach, a gości zachwyci nie tylko smak deserów, ale także nietypowy sposób ich podania. Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY to jeszcze więcej delikatnego smaku i kremowej konsystencji. Spróbuj jabłkowego sernika z żurawiną!
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Z jabłek zetnij wieczko i wydrąż środek. Owiń jabłka w folię aluminiową.
Krok 2
5 min
Przygotuj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY według przepisu na odwrocie produktu. Zalecamy użycie mniejszej ilości mleka, dzięki temu budyń będzie bardziej gęsty.
Krok 3
10 min
Serki wymieszaj z żółtkami i cukrem. Dodaj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
10 min
Ubij białka z jajek. Dodaj go do masy serowej i wymieszaj łyżką drewnianą do połączenia się składników.
Krok 5
10 min
Spód jabłek wyłóż pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlej masę serową. Na sam wierzch dodaj żurawinę.
Krok 6
35 min
Serniczki piecz ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Krok 1
z
6
Z jabłek zetnij wieczko i wydrąż środek. Owiń jabłka w folię aluminiową.
Krok 2
z
6
Przygotuj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY według przepisu na odwrocie produktu. Zalecamy użycie mniejszej ilości mleka, dzięki temu budyń będzie bardziej gęsty.
Krok 3
z
6
Serki wymieszaj z żółtkami i cukrem. Dodaj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
z
6
Ubij białka z jajek. Dodaj go do masy serowej i wymieszaj łyżką drewnianą do połączenia się składników.
Krok 5
z
6
Spód jabłek wyłóż pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlej masę serową. Na sam wierzch dodaj żurawinę.
Krok 6
z
6
Serniczki piecz ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0