Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
6
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prosty przepis na sernik? Żaden problem! I to nie byle jaki sernik, bo pieczony w jabłkach. Tak oryginalne serniczki świetnie sprawdzą się na przyjęciach, a gości zachwyci nie tylko smak deserów, ale także nietypowy sposób ich podania. Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY to jeszcze więcej delikatnego smaku i kremowej konsystencji. Spróbuj jabłkowego sernika z żurawiną!
Przygotowanie
75 min
Krok 1
5 min
Z jabłek zetnij wieczko i wydrąż środek. Owiń jabłka w folię aluminiową.
Krok 2
5 min
Przygotuj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY według przepisu na odwrocie produktu. Zalecamy użycie mniejszej ilości mleka, dzięki temu budyń będzie bardziej gęsty.
Krok 3
10 min
Serki wymieszaj z żółtkami i cukrem. Dodaj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
10 min
Ubij białka z jajek. Dodaj go do masy serowej i wymieszaj łyżką drewnianą do połączenia się składników.
Krok 5
10 min
Spód jabłek wyłóż pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlej masę serową. Na sam wierzch dodaj żurawinę.
Krok 6
35 min
Serniczki piecz ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Krok 1
z
6
Z jabłek zetnij wieczko i wydrąż środek. Owiń jabłka w folię aluminiową.
Krok 2
z
6
Przygotuj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY według przepisu na odwrocie produktu. Zalecamy użycie mniejszej ilości mleka, dzięki temu budyń będzie bardziej gęsty.
Krok 3
z
6
Serki wymieszaj z żółtkami i cukrem. Dodaj Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
z
6
Ubij białka z jajek. Dodaj go do masy serowej i wymieszaj łyżką drewnianą do połączenia się składników.
Krok 5
z
6
Spód jabłek wyłóż pokruszonymi herbatnikami. Następnie wlej masę serową. Na sam wierzch dodaj żurawinę.
Krok 6
z
6
Serniczki piecz ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0