Miniserniczki z jagodami
205min
Łatwy
250 g
Mielony twaróg
250 g
Serek mascarpone
50 g
Cukier puder
200 g
Jagody
6 ciastek
Ciastka czekoladowe
.
Wartości odżywcze
Białko
10.61 g
Węglowodany
26.97 g
Tłuszcze
17.32 g
Wartość energetyczna
369.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
205 min
Krok 1
10 min
Jedną galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, drugą w niepełnej szklance wrzątku.
Krok 2
5 min
Ser miksujemy dodając cukier puder. następnie dodajemy serek mascarpone. Wlewamy wystudzoną galaretką rozpuszczoną w szklance wody.
Krok 3
10 min
Połowę jagód miksujemy na gładką masę. Dodajemy do połowy powstałej masy sernikowej.
Krok 4
180 min
W pucharkach lub szklaneczkach umieszczamy pokruszone ciasteczka. zalewamy sernikową masą jagodową, a następnie masą bez jagód. Wstawiamy do stężenia do lodówki. Wyjmujemy, posypujemy jagodami i zalewamy galaretką Winiary.<br/>Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.<br/>Smacznego :)
Pyszne i delikatne miniserniczki z jagodami i galaretką przezroczystą Winiary
Komentarze 0