Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Miniserniczki z jagodami

0
205 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Mielony twaróg
250 g
Serek mascarpone
50 g
Cukier puder
200 g
Jagody
6 ciastek
Ciastka czekoladowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
369.92 kcal
Węglowodany
18.65 g
Tłuszcze
25.63 g
Białko
10.61 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

205 min
Krok 1
10 min
Jedną galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, drugą w niepełnej szklance wrzątku.
Krok 2
5 min
Ser miksujemy dodając cukier puder. następnie dodajemy serek mascarpone. Wlewamy wystudzoną galaretką rozpuszczoną w szklance wody.
Krok 3
10 min
Połowę jagód miksujemy na gładką masę. Dodajemy do połowy powstałej masy sernikowej.
Krok 4
180 min
W pucharkach lub szklaneczkach umieszczamy pokruszone ciasteczka. zalewamy sernikową masą jagodową, a następnie masą bez jagód. Wstawiamy do stężenia do lodówki. Wyjmujemy, posypujemy jagodami i zalewamy galaretką Winiary.<br/>Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.<br/>Smacznego :)
Miniserniczki z jagodami

Krok 1 z 4

Jedną galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, drugą w niepełnej szklance wrzątku.

Miniserniczki z jagodami

Krok 2 z 4

Ser miksujemy dodając cukier puder. następnie dodajemy serek mascarpone. Wlewamy wystudzoną galaretką rozpuszczoną w szklance wody.

Miniserniczki z jagodami

Krok 3 z 4

Połowę jagód miksujemy na gładką masę. Dodajemy do połowy powstałej masy sernikowej.

Miniserniczki z jagodami

Krok 4 z 4

W pucharkach lub szklaneczkach umieszczamy pokruszone ciasteczka. zalewamy sernikową masą jagodową, a następnie masą bez jagód. Wstawiamy do stężenia do lodówki. Wyjmujemy, posypujemy jagodami i zalewamy galaretką Winiary.<br/>Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.<br/>Smacznego :)

Pyszne i delikatne miniserniczki z jagodami i galaretką przezroczystą Winiary
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika