Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kasiad86

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
250  g
Serek mascarpone
1  opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
500  g
Serek homogenizowany
4  łyżeczek
Żelatyna
1  opakowanie
Biszkopt
1  l
Mleko
1  łyżeczka
Żelatyna
trochę
Cukier
1 
Barwnik spożywczy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.64 g
Węglowodany
24.02 g
Tłuszcze
16.43 g
Wartość energetyczna
338.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik na zimno (bez pieczenia) o smaku cytrynowo - limonkowym z galaretkowym kwiatem 3 D.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    60 min
    Przygotowujemy galaretką przezroczystą według przepisu na opakowaniu. Wlewamy do okrągłej miski i studzimy. Wkłądamy do lodówki do całkowitego stężenia.
  • Krok 2

    10 min
    Mleko zagotowujemyz cukrem, dodajemy żelatynę i mieszamy. Dzielimy na 3 częsci. Dodajemy barwniki : biały, żółty i limonkowy. Nabieramy strzykawką i odpowiednią stalówką wstrzykujemy w galaretkę, tak aby powstal kwiat, zaczynając od środka. Nadmiar wypływającego mleka ścieramy chusteczką.
  • Krok 3

    10 min
    Mascarpone ubijamy, dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy warstwę na kwiat.
  • Krok 4

    15 min
    Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej i miksujemy z serkiem limonkowym. Wylewamy na masę cytrynową. Układamy biszkopty okrągłe. Mocno chłodzimy.
  • Krok 5

    5 min
    Polewamy miskę ogrobiną gorącej wody i odwracamy do góry dnem. Chłodzimy. Smacznego!
Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

Krok 1 z 5

Przygotowujemy galaretką przezroczystą według przepisu na opakowaniu. Wlewamy do okrągłej miski i studzimy. Wkłądamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

Krok 2 z 5

Mleko zagotowujemyz cukrem, dodajemy żelatynę i mieszamy. Dzielimy na 3 częsci. Dodajemy barwniki : biały, żółty i limonkowy. Nabieramy strzykawką i odpowiednią stalówką wstrzykujemy w galaretkę, tak aby powstal kwiat, zaczynając od środka. Nadmiar wypływającego mleka ścieramy chusteczką.

Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

Krok 3 z 5

Mascarpone ubijamy, dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową. Wylewamy warstwę na kwiat.

Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

Krok 4 z 5

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej i miksujemy z serkiem limonkowym. Wylewamy na masę cytrynową. Układamy biszkopty okrągłe. Mocno chłodzimy.

Sernik na zimno o smaku cytrynowo-limonkowym

Krok 5 z 5

Polewamy miskę ogrobiną gorącej wody i odwracamy do góry dnem. Chłodzimy. Smacznego!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Na zimno
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto 4 żywioły - bez pieczenia

    Ciasto 4 żywioły - bez pieczenia

    8 godz 6 min Łatwy
  • Ciasto z krówką i kawą

    Ciasto z krówką i kawą

    1 godz 29 min Łatwy
  • Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

    Sernik budyniowo-kajmakowy z chmurką straciatella

    2 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto z delicjami a la shrek

    Ciasto z delicjami a la shrek

    1 godz 22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu