Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Zapp, czyli tęcza na talerzu

Zapp, czyli tęcza na talerzu

(1)
1 godz 32 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Madame2006

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

24 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Galaretka jagodowy smak WINIARY
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
1  opakowanie
Biszkopt
1  puszka
Mleko skondensowane niesłodzone
2  łyżeczek
Kawa NESCAFÉ Classic
4  łyżek
Cukier puder
1  porcja
Banany
1  porcja
Truskawki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.12 g
Węglowodany
10.82 g
Tłuszcze
1.22 g
Wartość energetyczna
81.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zapp, czyli tęcza na talerzu to deser, który zachwyci Twoich gości. Formę wykładamy biszkoptami nasączonymi kawą, a następnie wylewamy na nie naprzemiennie mleczne masy z galaretek o trzech różnych kolorach – zmieszają się one ze sobą, tworząc nieregularne fale. Ciasto Zapp dekorujemy świeżymi owocami i zalewamy galaretką.

Przygotowanie

92 min
  • Krok 1

    5 min
    Kawę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami.
  • Krok 2

    5 min
    Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić.
  • Krok 3

    10 min
    Mleko ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość.
  • Krok 4

    10 min
    Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra).
  • Krok 5

    2 min
    Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.
  • Krok 6

    60 min
    Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu. Schłodzić.
Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 1 z 6

Kawę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami.

Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 2 z 6

Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić.

Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 3 z 6

Mleko ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość.

Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 4 z 6

Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra).

Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 5 z 6

Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.

Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 6 z 6

Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu. Schłodzić.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
P PanMarcin

Witam mam pytanie jakie te galaretki bo w przepisie 3razy jest truskawkowa... Pozdrawiam Pan Marcin...

Winiary
Expert

Taki wybór zaproponował autor przepisu, natomiast my polecamy sięgnąć po ulubione smaki galaretek WINIARY. :-)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto biszkoptowe z mascarpone i truskawkami

    Ciasto biszkoptowe z mascarpone i truskawkami

    2 godz 43 min Łatwy
  • Ciasto Cappuccino

    Ciasto Cappuccino

    1 godz 40 min Średni
  • Ciasto Lambada

    Ciasto Lambada

    1 godz 45 min Łatwy
  • Puszysta owocowa chmurka bez pieczenia

    Puszysta owocowa chmurka bez pieczenia

    4 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu