Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zapp, czyli tęcza na talerzu

0
92 min
Łatwy

Składniki

-
24 24 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Galaretka jagodowy smak WINIARY
1 paczka
Biszkopt
1 puszka
Mleko skondensowane niesłodzone
2 łyżeczek
Kawa rozpuszczalna
4 łyżek
Cukier puder
1 porcja
Banany
1 porcja
Truskawki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
2.55 g
Wartość energetyczna
81.68 kcal
Węglowodany
9.4 g
Białko
2.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

92 min
Krok 1
5 min
Kawę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami.
Krok 2
5 min
Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić.
Krok 3
10 min
Mleko ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość.
Krok 4
10 min
Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra).
Krok 5
2 min
Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.
Krok 6
60 min
Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu. Schłodzić.
Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 1 z 6

Kawę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami.

Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 2 z 6

Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić.

Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 3 z 6

Mleko ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość.

Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 4 z 6

Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra).

Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 5 z 6

Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.

Zapp, czyli tęcza na talerzu

Krok 6 z 6

Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu. Schłodzić.

Zapp, czyli tęcza na talerzu to deser, który zachwyci Twoich gości. Formę wykładamy biszkoptami nasączonymi kawą, a następnie wylewamy na nie naprzemiennie mleczne masy z galaretek o trzech różnych kolorach – zmieszają się one ze sobą, tworząc nieregularne fale. Ciasto Zapp dekorujemy świeżymi owocami i zalewamy galaretką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika