Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Truskawkowa Fala
Dodaj do CookBook

Truskawkowa Fala

(0)
4 godz 24 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje (w szklance ok. 350 ml)

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Truskawki
trochę
Truskawki (do dekoracji)
250  ml
Śmietanka kremówka (dobrze schłodzona)
2  opakowań
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
15.9 g
Wartość energetyczna
363.3 kcal
Tłuszcze
21.9 g
Białko
6.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przywitaj sezon truskawkowy prostym i efektownym deserem. Zobacz jak za pomocą galaretki WINIARY i soczystych owoców, stworzyć dwukolorowe słodkości.

Przygotowanie

264 min
  • Krok 1

    3 min
    Rozpuść opakowanie galaretki w 250 ml gorącej wody i ostudź.
  • Krok 2

    5 min
    Gdy galaretka przestygnie, ale jeszcze nie zgęstnieje, umyj i zblenduj truskawki oraz ubij śmietanę na sztywno.
  • Krok 3

    3 min
    Wszystko wymieszaj i przelej równo do pojemniczków.
  • Krok 4

    180 min
    Tak przygotowaną piankę odstaw do lodówki na 3 h.
  • Krok 5

    3 min
    Godzinę przed wyjęciem pianki z lodówki - przygotuj drugą galaretkę, tym razem według przepisu z opakowania.
  • Krok 6

    5 min
    Gdy pianka zgęstnieje, wyciągnij ją z lodówki, ułóż owoce i zalej przestudzoną galaretką.
  • Krok 7

    60 min
    Odstaw do lodówki na 1 h.
  • Tipy

    5 min
    <p>Kremówkę możesz wymienić na śmietankę roślinną. Galaretkę lej po owocu lub łyżeczce, wtedy zachowasz jej klarowność. By wykonać skos, wsadź szklankę do miseczki po przekątnej. Skos z pianki najlepiej zostawić na noc w lodówce, by się dobrze ściął (wszystko zależy od mocy lodówki i ustawionej w niej temperatury).</p>
Truskawkowa Fala

Krok 1 z 8

Rozpuść opakowanie galaretki w 250 ml gorącej wody i ostudź.

Truskawkowa Fala

Krok 2 z 8

Gdy galaretka przestygnie, ale jeszcze nie zgęstnieje, umyj i zblenduj truskawki oraz ubij śmietanę na sztywno.

Truskawkowa Fala

Krok 3 z 8

Wszystko wymieszaj i przelej równo do pojemniczków.

Truskawkowa Fala

Krok 4 z 8

Tak przygotowaną piankę odstaw do lodówki na 3 h.

Truskawkowa Fala

Krok 5 z 8

Godzinę przed wyjęciem pianki z lodówki - przygotuj drugą galaretkę, tym razem według przepisu z opakowania.

Truskawkowa Fala

Krok 6 z 8

Gdy pianka zgęstnieje, wyciągnij ją z lodówki, ułóż owoce i zalej przestudzoną galaretką.

Truskawkowa Fala

Krok 7 z 8

Odstaw do lodówki na 1 h.

Truskawkowa Fala

Tipy z 8

<p>Kremówkę możesz wymienić na śmietankę roślinną. Galaretkę lej po owocu lub łyżeczce, wtedy zachowasz jej klarowność. By wykonać skos, wsadź szklankę do miseczki po przekątnej. Skos z pianki najlepiej zostawić na noc w lodówce, by się dobrze ściął (wszystko zależy od mocy lodówki i ustawionej w niej temperatury).</p>

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Impreza dla dzieci
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa dla dzieci – truskawkowa z bezikami

    Zupa dla dzieci – truskawkowa z bezikami

    29 min Łatwy
  • Zupa truskawkowa z kisielem – chłodnik z truskawkami

    Zupa truskawkowa z kisielem – chłodnik z truskawkami

    2 godz Łatwy
  • Truskawkowa Panna Cotta

    Truskawkowa Panna Cotta

    3 godz 16 min Łatwy
  • Biszkopt z masą truskawkową

    Biszkopt z masą truskawkową

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu