Biszkopt z masą truskawkową
1 godz 15 min
Łatwy
1
opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1
łyżeczka
8
Jajko
16
dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
15
dag
Cukier
1
kg
Truskawki
1
szklanka
Cukier
20
dag
Masło
1
Żółtko
.
Wartości odżywcze
Białko
6.87 g
Węglowodany
48.52 g
Tłuszcze
17.65 g
Wartość energetyczna
368.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
15 min
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając, dodajemy żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
3 min
Wylewamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika.
Krok 3
30 min
Pieczemy biszkopt.
Krok 3
2 min
Kroimy zimnny, wystudzony biszkopt.
Krok 4
20 min
MASA: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dalej ucierając, dodać żółtko. Następnie dodajemy powoli truskawki, dalej ucierając (truskawki należy dawać w małych ilościach, aby masa się nie ścięła).
Krok 5
5 min
Przekładamy biszkopt gotową masą.
Lekki biszkopt z masą truskawkową, to idealny deser w czasie sezonu na soczyste, świeże truskawki. Delikatne ciasto jest proste do wykonania, a przygotowanie zajmuje kilka chwil. Wykonaj ciasto na biszkopt i wstaw do piekarnika. W tym czasie możesz sporządzić krem. Masło utrzyj z Cukrem wanilinowym WINIARY i zwykłym, stopniowo dodaj żółtko i truskawki. Gdy masa będzie jednolicie gładka, przełóż nią chłodny już biszkopt.
Przygotuj wyjątkowy, letni biszkopt ze słodziutkimi truskawkami!
Przygotuj wyjątkowy, letni biszkopt ze słodziutkimi truskawkami!
Komentarze 0