Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Biszkopt z masą truskawkową
Dodaj do CookBook

Biszkopt z masą truskawkową

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
8 
Jajko
16  dag
Mąka pszenna
15  dag
Cukier
1  kg
Truskawki
1  szklanka
Cukier
20  dag
Masło
1 
Żółtko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
48.5 g
Wartość energetyczna
368.5 kcal
Tłuszcze
17.6 g
Białko
6.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lekki biszkopt z masą truskawkową, to idealny deser w czasie sezonu na soczyste, świeże truskawki. Delikatne ciasto jest proste do wykonania, a przygotowanie zajmuje kilka chwil. Wykonaj ciasto na biszkopt i wstaw do piekarnika. W tym czasie możesz sporządzić krem. Masło utrzyj z Cukrem wanilinowym WINIARY i zwykłym, stopniowo dodaj żółtko i truskawki. Gdy masa będzie jednolicie gładka, przełóż nią chłodny już biszkopt.
Przygotuj wyjątkowy, letni biszkopt ze słodziutkimi truskawkami!

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    15 min
    Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając, dodajemy żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • Krok 2

    3 min
    Wylewamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika.
  • Krok 3

    30 min
    Pieczemy biszkopt.
  • Krok 3

    2 min
    Kroimy zimnny, wystudzony biszkopt.
  • Krok 4

    20 min
    MASA: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dalej ucierając, dodać żółtko. Następnie dodajemy powoli truskawki, dalej ucierając (truskawki należy dawać w małych ilościach, aby masa się nie ścięła).
  • Krok 5

    5 min
    Przekładamy biszkopt gotową masą.
Biszkopt z masą truskawkową

Krok 1 z 6

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając, dodajemy żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 2 z 6

Wylewamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 3 z 6

Pieczemy biszkopt.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 3 z 6

Kroimy zimnny, wystudzony biszkopt.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 4 z 6

MASA: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dalej ucierając, dodać żółtko. Następnie dodajemy powoli truskawki, dalej ucierając (truskawki należy dawać w małych ilościach, aby masa się nie ścięła).

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 5 z 6

Przekładamy biszkopt gotową masą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową

    Czekoladowy biszkopt z kremem budyniowym i polewą czekoladową

    1 godz 10 min Łatwy
  • Tradycyjny biszkopt z 5 jaj

    Tradycyjny biszkopt z 5 jaj

    1 godz 2 min Łatwy
  • Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

    3 godz 40 min Średni
  • Biszkopt z gruszkami - najlepszy przepis

    Biszkopt z gruszkami - najlepszy przepis

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu