Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Biszkopt z masą truskawkową

Biszkopt z masą truskawkową

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
8 
Jajko
16  dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
15  dag
Cukier
1  kg
Truskawki
1  szklanka
Cukier
20  dag
Masło
1 
Żółtko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.87 g
Węglowodany
48.52 g
Tłuszcze
17.65 g
Wartość energetyczna
368.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lekki biszkopt z masą truskawkową, to idealny deser w czasie sezonu na soczyste, świeże truskawki. Delikatne ciasto jest proste do wykonania, a przygotowanie zajmuje kilka chwil. Wykonaj ciasto na biszkopt i wstaw do piekarnika. W tym czasie możesz sporządzić krem. Masło utrzyj z Cukrem wanilinowym WINIARY i zwykłym, stopniowo dodaj żółtko i truskawki. Gdy masa będzie jednolicie gładka, przełóż nią chłodny już biszkopt.
Przygotuj wyjątkowy, letni biszkopt ze słodziutkimi truskawkami!

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    15 min
    Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając, dodajemy żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • Krok 2

    3 min
    Wylewamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika.
  • Krok 3

    30 min
    Pieczemy biszkopt.
  • Krok 3

    2 min
    Kroimy zimnny, wystudzony biszkopt.
  • Krok 4

    20 min
    MASA: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dalej ucierając, dodać żółtko. Następnie dodajemy powoli truskawki, dalej ucierając (truskawki należy dawać w małych ilościach, aby masa się nie ścięła).
  • Krok 5

    5 min
    Przekładamy biszkopt gotową masą.
Biszkopt z masą truskawkową

Krok 1 z 6

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając, dodajemy żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 2 z 6

Wylewamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 3 z 6

Pieczemy biszkopt.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 3 z 6

Kroimy zimnny, wystudzony biszkopt.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 4 z 6

MASA: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dalej ucierając, dodać żółtko. Następnie dodajemy powoli truskawki, dalej ucierając (truskawki należy dawać w małych ilościach, aby masa się nie ścięła).

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 5 z 6

Przekładamy biszkopt gotową masą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placek z masą cappuccino

    Placek z masą cappuccino

    1 godz 25 min Łatwy
  • Biszkopt kokosowy

    Biszkopt kokosowy

    35 min Łatwy
  • Ciasto z jabłkami i masą budyniową

    Ciasto z jabłkami i masą budyniową

    2 godz 5 min Łatwy
  • Biszkopt z jabłkami i galaretką

    Biszkopt z jabłkami i galaretką

    2 godz 3 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu