Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt z masą truskawkową

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 łyżeczka
8 
Jajko
16 dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
15 dag
Cukier
1 kg
Truskawki
1 szklanka
Cukier
20 dag
Masło
1 
Żółtko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
368.64 kcal
Węglowodany
48.52 g
Białko
6.87 g
Tłuszcze
17.65 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
15 min
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając, dodajemy żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
3 min
Wylewamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika.
Krok 3
30 min
Pieczemy biszkopt.
Krok 3
2 min
Kroimy zimnny, wystudzony biszkopt.
Krok 4
20 min
MASA: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dalej ucierając, dodać żółtko. Następnie dodajemy powoli truskawki, dalej ucierając (truskawki należy dawać w małych ilościach, aby masa się nie ścięła).
Krok 5
5 min
Przekładamy biszkopt gotową masą.
Biszkopt z masą truskawkową

Krok 1 z 6

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając, dodajemy żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 2 z 6

Wylewamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 3 z 6

Pieczemy biszkopt.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 3 z 6

Kroimy zimnny, wystudzony biszkopt.

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 4 z 6

MASA: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Dalej ucierając, dodać żółtko. Następnie dodajemy powoli truskawki, dalej ucierając (truskawki należy dawać w małych ilościach, aby masa się nie ścięła).

Biszkopt z masą truskawkową

Krok 5 z 6

Przekładamy biszkopt gotową masą.

Lekki biszkopt z masą truskawkową, to idealny deser w czasie sezonu na soczyste, świeże truskawki. Delikatne ciasto jest proste do wykonania, a przygotowanie zajmuje kilka chwil. Wykonaj ciasto na biszkopt i wstaw do piekarnika. W tym czasie możesz sporządzić krem. Masło utrzyj z Cukrem wanilinowym WINIARY i zwykłym, stopniowo dodaj żółtko i truskawki. Gdy masa będzie jednolicie gładka, przełóż nią chłodny już biszkopt.
Przygotuj wyjątkowy, letni biszkopt ze słodziutkimi truskawkami!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika