Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretka truskawkowa ze świeżymi owocami i bitą śmietaną to doskonały pomysł na lekki deser. Dosładzamy do smaku cukrem lub ksylitolem (cukrem brzozowym). Można też zalać tężejącą galaretką całe owoce, ułożone w foremkach czy pucharkach i udekorować kompozycję listkiem mięty.
Przygotowanie
Krok 1
5 min
Zagotuj 500 ml wody. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
Krok 2
120 min
Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę można udekorować świeżymi owocami.
Krok 3
10 min
Śmietankę kremówkę ubij z cukrem pudrem na bitą śmietanę.
Krok 4
1 min
Galaretkę podawaj ze świeżymi owocami i śmietaną.
Krok 1
z
4
Zagotuj 500 ml wody. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
Krok 2
z
4
Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę można udekorować świeżymi owocami.
Krok 3
z
4
Śmietankę kremówkę ubij z cukrem pudrem na bitą śmietanę.
Krok 4
z
4
Galaretkę podawaj ze świeżymi owocami i śmietaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0