Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Letnie desery z galaretką przyjemnie orzeźwiają i dają ulgę w największe upały. Taki jest ananasowy deser plażowy. Wykorzystaj do niego ananasa z puszki - świeży będzie utrudniał ścięcie się galaretki. Deser z galaretką, kremem jogurtowym i chrupiącą warstwą herbatników zasmakuje nawet największym niejadkom, a do jedzenia zachęci piękna, wakacyjna dekoracja. Włóż w nią nieco pracy i obserwuj, jak szybko ananasowy deser plażowy znika ze stołu! :)
Przygotowanie
150 min
Krok 1
15 min
Galaretkę o smaku lemoniady anansowej WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu i rozlej do 3 szklanek.
Krok 2
1 min
Do płynnej galaretki włóż po 2 połówki plastrów ananasa z puszki (nie może być świeży, ponieważ galaretka nie stężeje).
Krok 3
120 min
Pozostaw do zastygnięcia - wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 4
2 min
Jogurt wymieszaj z cukrem, wiórkami kokosowymi i skórką z cytryny.
Krok 5
2 min
Tak przygotowany rozłóż do szklanek z zastygniętą galaretką.
Krok 6
5 min
Herbatniki zmiel w blenderze lub drobno pokrusz i wsyp do szklanek, tworząc kolejną warstwę deseru.
Krok 7
5 min
Udekoruj plażowe desery ulubionymi dodatkami, np. czekoladkami w kształcie muszelek lub żelkowymi misiami wylegującymi się na kocykach z listków świeżej mięty. Wykorzystaj również kolorowe parasolki do napojów.
Krok 1
z
7
Galaretkę o smaku lemoniady anansowej WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu i rozlej do 3 szklanek.
Krok 2
z
7
Do płynnej galaretki włóż po 2 połówki plastrów ananasa z puszki (nie może być świeży, ponieważ galaretka nie stężeje).
Krok 3
z
7
Pozostaw do zastygnięcia - wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 4
z
7
Jogurt wymieszaj z cukrem, wiórkami kokosowymi i skórką z cytryny.
Krok 5
z
7
Tak przygotowany rozłóż do szklanek z zastygniętą galaretką.
Krok 6
z
7
Herbatniki zmiel w blenderze lub drobno pokrusz i wsyp do szklanek, tworząc kolejną warstwę deseru.
Krok 7
z
7
Udekoruj plażowe desery ulubionymi dodatkami, np. czekoladkami w kształcie muszelek lub żelkowymi misiami wylegującymi się na kocykach z listków świeżej mięty. Wykorzystaj również kolorowe parasolki do napojów.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
D
Dana
Brawo Winiary .W sobote sprawdze czy laik Kucharski tez sobie poradzi.
Dana
Winiary
Expert
Dziękujemy i mamy nadzieję, że Tobie również ten deser wyszedł. Poradziłaś sobie? :)
Komentarze 1