Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ananasowy deser plażowy

(0)
2 godz 30 min
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3  plastrów
Ananas w syropie (z puszki, nie świeży)
450  g
Jogurt naturalny (lub kokosowy)
1  łyżka
Cukier puder
3  łyżek
Wiórki kokosowe
0.5 
Skórka z cytryny
9 
Herbatniki
trochę
Opcjonalnie: żelki misie
trochę
Czekoladki frutti di mare (opcjonalnie)
trochę
Świeża mięta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

150 min
Krok 1
15 min
Galaretkę o smaku lemoniady anansowej WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu i rozlej do 3 szklanek.
Krok 2
1 min
Do płynnej galaretki włóż po 2 połówki plastrów ananasa z puszki (nie może być świeży, ponieważ galaretka nie stężeje).
Krok 3
120 min
Pozostaw do zastygnięcia - wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 4
2 min
Jogurt wymieszaj z cukrem, wiórkami kokosowymi i skórką z cytryny.
Krok 5
2 min
Tak przygotowany rozłóż do szklanek z zastygniętą galaretką.
Krok 6
5 min
Herbatniki zmiel w blenderze lub drobno pokrusz i wsyp do szklanek, tworząc kolejną warstwę deseru.
Krok 7
5 min
Udekoruj plażowe desery ulubionymi dodatkami, np. czekoladkami w kształcie muszelek lub żelkowymi misiami wylegującymi się na kocykach z listków świeżej mięty. Wykorzystaj również kolorowe parasolki do napojów.
Ananasowy deser plażowy

Krok 1 z 7

Galaretkę o smaku lemoniady anansowej WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu i rozlej do 3 szklanek.

Ananasowy deser plażowy

Krok 2 z 7

Do płynnej galaretki włóż po 2 połówki plastrów ananasa z puszki (nie może być świeży, ponieważ galaretka nie stężeje).

Ananasowy deser plażowy

Krok 3 z 7

Pozostaw do zastygnięcia - wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

Ananasowy deser plażowy

Krok 4 z 7

Jogurt wymieszaj z cukrem, wiórkami kokosowymi i skórką z cytryny.

Ananasowy deser plażowy

Krok 5 z 7

Tak przygotowany rozłóż do szklanek z zastygniętą galaretką.

Ananasowy deser plażowy

Krok 6 z 7

Herbatniki zmiel w blenderze lub drobno pokrusz i wsyp do szklanek, tworząc kolejną warstwę deseru.

Ananasowy deser plażowy

Krok 7 z 7

Udekoruj plażowe desery ulubionymi dodatkami, np. czekoladkami w kształcie muszelek lub żelkowymi misiami wylegującymi się na kocykach z listków świeżej mięty. Wykorzystaj również kolorowe parasolki do napojów.

Letnie desery z galaretką przyjemnie orzeźwiają i dają ulgę w największe upały. Taki jest ananasowy deser plażowy. Wykorzystaj do niego ananasa z puszki - świeży będzie utrudniał ścięcie się galaretki. Deser z galaretką, kremem jogurtowym i chrupiącą warstwą herbatników zasmakuje nawet największym niejadkom, a do jedzenia zachęci piękna, wakacyjna dekoracja. Włóż w nią nieco pracy i obserwuj, jak szybko ananasowy deser plażowy znika ze stołu! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha