Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ananasowy deser plażowy
Dodaj do CookBook

Ananasowy deser plażowy

(1)
2 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka o smaku lemoniady ananasowej WINIARY
3  plastrów
Ananas w syropie (z puszki, nie świeży)
450  g
Jogurt naturalny (lub kokosowy)
1  łyżka
Cukier puder
18  g
Wiórki kokosowe
0.5 
Skórka z cytryny
9 
Herbatniki
trochę
Opcjonalnie: żelki misie
trochę
Czekoladki frutti di mare (opcjonalnie)
trochę
Mięta świeża
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.5 g
Wartość energetyczna
262.6 kcal
Tłuszcze
11.2 g
Białko
7.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Letnie desery z galaretką przyjemnie orzeźwiają i dają ulgę w największe upały. Taki jest ananasowy deser plażowy. Wykorzystaj do niego ananasa z puszki - świeży będzie utrudniał ścięcie się galaretki. Deser z galaretką, kremem jogurtowym i chrupiącą warstwą herbatników zasmakuje nawet największym niejadkom, a do jedzenia zachęci piękna, wakacyjna dekoracja. Włóż w nią nieco pracy i obserwuj, jak szybko ananasowy deser plażowy znika ze stołu! :)

Przygotowanie

150 min
  • Krok 1

    15 min
    Galaretkę o smaku lemoniady anansowej WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu i rozlej do 3 szklanek.
  • Krok 2

    1 min
    Do płynnej galaretki włóż po 2 połówki plastrów ananasa z puszki (nie może być świeży, ponieważ galaretka nie stężeje).
  • Krok 3

    120 min
    Pozostaw do zastygnięcia - wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
  • Krok 4

    2 min
    Jogurt wymieszaj z cukrem, wiórkami kokosowymi i skórką z cytryny.
  • Krok 5

    2 min
    Tak przygotowany rozłóż do szklanek z zastygniętą galaretką.
  • Krok 6

    5 min
    Herbatniki zmiel w blenderze lub drobno pokrusz i wsyp do szklanek, tworząc kolejną warstwę deseru.
  • Krok 7

    5 min
    Udekoruj plażowe desery ulubionymi dodatkami, np. czekoladkami w kształcie muszelek lub żelkowymi misiami wylegującymi się na kocykach z listków świeżej mięty. Wykorzystaj również kolorowe parasolki do napojów.
Ananasowy deser plażowy

Krok 1 z 7

Galaretkę o smaku lemoniady anansowej WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu i rozlej do 3 szklanek.

Ananasowy deser plażowy

Krok 2 z 7

Do płynnej galaretki włóż po 2 połówki plastrów ananasa z puszki (nie może być świeży, ponieważ galaretka nie stężeje).

Ananasowy deser plażowy

Krok 3 z 7

Pozostaw do zastygnięcia - wystudzoną wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

Ananasowy deser plażowy

Krok 4 z 7

Jogurt wymieszaj z cukrem, wiórkami kokosowymi i skórką z cytryny.

Ananasowy deser plażowy

Krok 5 z 7

Tak przygotowany rozłóż do szklanek z zastygniętą galaretką.

Ananasowy deser plażowy

Krok 6 z 7

Herbatniki zmiel w blenderze lub drobno pokrusz i wsyp do szklanek, tworząc kolejną warstwę deseru.

Ananasowy deser plażowy

Krok 7 z 7

Udekoruj plażowe desery ulubionymi dodatkami, np. czekoladkami w kształcie muszelek lub żelkowymi misiami wylegującymi się na kocykach z listków świeżej mięty. Wykorzystaj również kolorowe parasolki do napojów.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Piegusek ananasowy z budyniem Winiary

    Piegusek ananasowy z budyniem Winiary

    3 godz 30 min Średni
  • Orzechowo-kokosowe z kremem ananasowym

    Orzechowo-kokosowe z kremem ananasowym

    2 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu