Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
10
10 servings
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik na zimno z owocami i płatkami róż to smakowita i niezwykle przyjemna dla oka propozycja na letni deser. Sernik na zimno jest idealnym rozwiązaniem na ciepłe miesiące, kiedy nie mamy ochoty na spędzanie czasu w gorącej kuchni. W dodatku dzięki winogronowej galaretce przezroczystej WINIARY sernik z owocami i płatkami róż zyskuje ciekawy i piękny wygląd, który z pewnością przekona do siebie niejednego entuzjastę smacznych i ciekawych przepisów na lato. Sprawdź nasz przepis na sernik na zimno z owocami i płatkami róż!
Przygotowanie
448 min
Krok 1
5 min
Rozpuść 1 galaretkę według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
120 min
Kwiaty róży poukładaj w foremce (silikonowej formie do babki o pojemności 2,5 l) i zalej rozrobioną letnią galaretką. Odstaw do lodówki na 2 godz. do stężenia.
Krok 3
10 min
Kolejne 2 galaretki rozpuść według przepisu na opakowaniu. Gdy galaretki przestygną – dodaj je do róży w foremce.
Krok 4
120 min
Dodaj brzoskwinie i ponownie odstaw do stężenia na 2 godz.
Krok 5
10 min
Ostatnią galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody i delikatnie przestudź. Gdy będzie już chłodna, wymieszaj ją z serkiem homogenizowanym.
Krok 6
180 min
Tak przygotowaną masę wlej do formy z różą i zostaw w lodówce na 3-4 godziny.
Krok 7
3 min
Przed podaniem rozgrzej formę w gorącej wodzie w dużej misce kuchennej lub w dużym garnku (przez około 20-25 sekund). Dzięki temu łatwiej będzie wyjąć tort z galaretki na talerz. Pamiętaj, by nie zalewać wodą galaretek!
Krok 1
z
7
Rozpuść 1 galaretkę według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
z
7
Kwiaty róży poukładaj w foremce (silikonowej formie do babki o pojemności 2,5 l) i zalej rozrobioną letnią galaretką. Odstaw do lodówki na 2 godz. do stężenia.
Krok 3
z
7
Kolejne 2 galaretki rozpuść według przepisu na opakowaniu. Gdy galaretki przestygną – dodaj je do róży w foremce.
Krok 4
z
7
Dodaj brzoskwinie i ponownie odstaw do stężenia na 2 godz.
Krok 5
z
7
Ostatnią galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody i delikatnie przestudź. Gdy będzie już chłodna, wymieszaj ją z serkiem homogenizowanym.
Krok 6
z
7
Tak przygotowaną masę wlej do formy z różą i zostaw w lodówce na 3-4 godziny.
Krok 7
z
7
Przed podaniem rozgrzej formę w gorącej wodzie w dużej misce kuchennej lub w dużym garnku (przez około 20-25 sekund). Dzięki temu łatwiej będzie wyjąć tort z galaretki na talerz. Pamiętaj, by nie zalewać wodą galaretek!
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0