Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik na zimno z owocami i płatkami róż to smakowita i niezwykle przyjemna dla oka propozycja na letni deser. Sernik na zimno jest idealnym rozwiązaniem na ciepłe miesiące, kiedy nie mamy ochoty na spędzanie czasu w gorącej kuchni. W dodatku dzięki winogronowej galaretce przezroczystej WINIARY sernik z owocami i płatkami róż zyskuje ciekawy i piękny wygląd, który z pewnością przekona do siebie niejednego entuzjastę smacznych i ciekawych przepisów na lato. Sprawdź nasz przepis na sernik na zimno z owocami i płatkami róż!
Przygotowanie
448 min
Krok 1
5 min
Rozpuść 1 galaretkę według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
120 min
Kwiaty róży poukładaj w foremce (silikonowej formie do babki o pojemności 2,5 l) i zalej rozrobioną letnią galaretką. Odstaw do lodówki na 2 godz. do stężenia.
Krok 3
10 min
Kolejne 2 galaretki rozpuść według przepisu na opakowaniu. Gdy galaretki przestygną – dodaj je do róży w foremce.
Krok 4
120 min
Dodaj brzoskwinie i ponownie odstaw do stężenia na 2 godz.
Krok 5
10 min
Ostatnią galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody i delikatnie przestudź. Gdy będzie już chłodna, wymieszaj ją z serkiem homogenizowanym.
Krok 6
180 min
Tak przygotowaną masę wlej do formy z różą i zostaw w lodówce na 3-4 godziny.
Krok 7
3 min
Przed podaniem rozgrzej formę w gorącej wodzie w dużej misce kuchennej lub w dużym garnku (przez około 20-25 sekund). Dzięki temu łatwiej będzie wyjąć tort z galaretki na talerz. Pamiętaj, by nie zalewać wodą galaretek!
Krok 1
z
7
Rozpuść 1 galaretkę według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
z
7
Kwiaty róży poukładaj w foremce (silikonowej formie do babki o pojemności 2,5 l) i zalej rozrobioną letnią galaretką. Odstaw do lodówki na 2 godz. do stężenia.
Krok 3
z
7
Kolejne 2 galaretki rozpuść według przepisu na opakowaniu. Gdy galaretki przestygną – dodaj je do róży w foremce.
Krok 4
z
7
Dodaj brzoskwinie i ponownie odstaw do stężenia na 2 godz.
Krok 5
z
7
Ostatnią galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody i delikatnie przestudź. Gdy będzie już chłodna, wymieszaj ją z serkiem homogenizowanym.
Krok 6
z
7
Tak przygotowaną masę wlej do formy z różą i zostaw w lodówce na 3-4 godziny.
Krok 7
z
7
Przed podaniem rozgrzej formę w gorącej wodzie w dużej misce kuchennej lub w dużym garnku (przez około 20-25 sekund). Dzięki temu łatwiej będzie wyjąć tort z galaretki na talerz. Pamiętaj, by nie zalewać wodą galaretek!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0