Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretka truskawkowy smak WINIARY jest składnikiem, który idealnie nadaje się do deseru. Zobacz, jak wyczarować z galaretki i Bitej śmietany WINIARY puszysty deser. Pankowy deser z galaretki podawaj w ozdobnych pucharkach, dzięki czemu będzie prezentował się jeszcze bardziej apetycznie.
Przepis przygotowany przez Jolę, autorkę bloga Kulinarny świat
Przygotowanie
45 min
Krok 1
20 min
Galaretkę rozpuść w 1 szklance wody. Ostudź (musi być płynna, ale zimna).
Krok 2
20 min
Bitą śmietanę zmiksuj z zimnym mlekiem, gdy będzie gęsta dolewaj wąskim strumieniem galaretkę. Chwilę miksuj.
Krok 3
5 min
Rozlewaj do pucharków i ozdabiaj piankami, biszkoptami albo posypkami.
Krok 1
z
3
Galaretkę rozpuść w 1 szklance wody. Ostudź (musi być płynna, ale zimna).
Krok 2
z
3
Bitą śmietanę zmiksuj z zimnym mlekiem, gdy będzie gęsta dolewaj wąskim strumieniem galaretkę. Chwilę miksuj.
Krok 3
z
3
Rozlewaj do pucharków i ozdabiaj piankami, biszkoptami albo posypkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0