Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Przepis na sylwestrowy deser warstwowy
Dodaj do CookBook

Przepis na sylwestrowy deser warstwowy

(1)
3 godz 3 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Galaretka o smaku malinowym WINIARY
400  g
Maliny
150  g
Czekolada gorzka
100  ml
Śmietana 30%
750  ml
Mleko
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
0.25  szklanka
Cukier
200  g
Masło
20 
Biszkopt
0.5  kubek
Sok pomarańczowy
50  ml
Likier pomarańczowy
50  g
Pierniczki
trochę
Pestki granatu
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
77.5 g
Wartość energetyczna
704.6 kcal
Tłuszcze
31.6 g
Białko
11 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Organizujesz w domu noworoczne przyjęcie? Mamy dla ciebie przepis na sylwestrowy deser warstwowy, który doskonale nadaje się na powitanie nowego roku. Pyszne owoce oraz kruche biszkopty i pierniki stworzą połączenie, które będzie osładzać imprezowy czas podczas sylwestrowej nocy. Smaku dopełnią owocowa Galaretka truskawkowy smak WINIARY i słodki, budyniowy krem.

Przygotowanie

183 min
  • Krok 1

    1 min
    Wybierz najładniejsze maliny i odłóż do dekoracji.
  • Krok 2

    120 min
    Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przestudź, przelej do dużego szklanego naczynia i wsyp do niej resztę malin. Odstaw do lodówki na około 2 godziny.
  • Krok 3

    10 min
    Odłóż kilka kostek czekolady do dekoracji, a pozostałą część połam i przełóż do metalowej miski, umieszczonej na garnku z gotującą się wodą. Dodaj śmietankę. Mieszaj całość, aż powstanie jednolity sos.
  • Krok 4

    2 min
    Przelej wystudzony sos do naczynia z galaretką. Całość ponownie wstaw do lodówki.
  • Krok 5

    10 min
    W szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Następnie wlej rozpuszczony w mleku budyń. Mieszaj, aż płyn zgęstnieje. Gotuj przez około minutę i odstaw do ostudzenia.
  • Krok 6

    15 min
    Miękkie masło ubij mikserem na puszystą masę. Kontynuując ubijanie, dodawaj po łyżce ostudzony budyń aż powstanie puszysty krem.
  • Krok 7

    5 min
    Na warstwę sosu czekoladowego w naczyniu nałóż warstwę z połowy budyniowego kremu. Następnie powkładaj świąteczne pierniczki, ustawiając je wzdłuż brzegów tak, by utworzyły wzór dookoła naczynia. Jeśli nie masz pierniczków możesz też użyć ulubionych ciasteczek.
  • Krok 8

    10 min
    Na krem budyniowy delikatnie wykładaj biszkopty, namoczone w soku pomarańczowym wymieszanym opcjonalnie z likierem.
  • Krok 9

    5 min
    Na biszkopty nałóż drugą część kremu budyniowego.
  • Krok 10

    5 min
    Całość udekoruj z wierzchu garścią wcześniej odłożonych, mrożonych malin, pestkami z granatu oraz startą na tarce czekoladą.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szarlotka cioci Zosi - przepis

    Szarlotka cioci Zosi - przepis

    1 godz 40 min Łatwy
  • Szpinak na ciepło -  przepis

    Szpinak na ciepło - przepis

    23 min Łatwy
  • Ryba po grecku – tradycyjny przepis na święta

    Ryba po grecku – tradycyjny przepis na święta

    1 godz 15 min Łatwy
  • Przepis na tatar z łososia z kaparami

    Przepis na tatar z łososia z kaparami

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu