Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sylwestrowy deser warstwowy

Sylwestrowy deser warstwowy

(3)
3 godz 3 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Galaretka o smaku malinowym WINIARY
400  g
Maliny
150  g
Czekolada gorzka
100  ml
Śmietana 30%
750  ml
Mleko
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
0.25  szklanka
Cukier
200  g
Masło
20 
Biszkopt
0.5  kubek
Sok pomarańczowy
50  ml
Likier pomarańczowy
50  g
Pierniczki
trochę
Pestki granatu
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.05 g
Węglowodany
77.46 g
Tłuszcze
31.62 g
Wartość energetyczna
704.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Organizujesz w domu noworoczne przyjęcie? Mamy dla ciebie przepis na sylwestrowy deser warstwowy, który doskonale nadaje się na powitanie nowego roku. Pyszne owoce oraz kruche biszkopty i pierniki stworzą połączenie, które będzie osładzać imprezowy czas podczas sylwestrowej nocy. Smaku dopełnią owocowa Galaretka truskawkowy smak WINIARY i słodki, budyniowy krem.

Przygotowanie

183 min
  • Krok 1

    1 min
    Wybierz najładniejsze maliny i odłóż do dekoracji.
  • Krok 2

    120 min
    Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przestudź, przelej do dużego szklanego naczynia i wsyp do niej resztę malin. Odstaw do lodówki na około 2 godziny.
  • Krok 3

    10 min
    Odłóż kilka kostek czekolady do dekoracji, a pozostałą część połam i przełóż do metalowej miski, umieszczonej na garnku z gotującą się wodą. Dodaj śmietankę. Mieszaj całość, aż powstanie jednolity sos.
  • Krok 4

    2 min
    Przelej wystudzony sos do naczynia z galaretką. Całość ponownie wstaw do lodówki.
  • Krok 5

    10 min
    W szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Następnie wlej rozpuszczony w mleku budyń. Mieszaj, aż płyn zgęstnieje. Gotuj przez około minutę i odstaw do ostudzenia.
  • Krok 6

    15 min
    Miękkie masło ubij mikserem na puszystą masę. Kontynuując ubijanie, dodawaj po łyżce ostudzony budyń aż powstanie puszysty krem.
  • Krok 7

    5 min
    Na warstwę sosu czekoladowego w naczyniu nałóż warstwę z połowy budyniowego kremu. Następnie powkładaj świąteczne pierniczki, ustawiając je wzdłuż brzegów tak, by utworzyły wzór dookoła naczynia. Jeśli nie masz pierniczków możesz też użyć ulubionych ciasteczek.
  • Krok 8

    10 min
    Na krem budyniowy delikatnie wykładaj biszkopty, namoczone w soku pomarańczowym wymieszanym opcjonalnie z likierem.
  • Krok 9

    5 min
    Na biszkopty nałóż drugą część kremu budyniowego.
  • Krok 10

    5 min
    Całość udekoruj z wierzchu garścią wcześniej odłożonych, mrożonych malin, pestkami z granatu oraz startą na tarce czekoladą.
Sylwestrowy deser warstwowy

Krok 1 z 10

Wybierz najładniejsze maliny i odłóż do dekoracji.

Sylwestrowy deser warstwowy

Krok 2 z 10

Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przestudź, przelej do dużego szklanego naczynia i wsyp do niej resztę malin. Odstaw do lodówki na około 2 godziny.

Sylwestrowy deser warstwowy

Krok 3 z 10

Odłóż kilka kostek czekolady do dekoracji, a pozostałą część połam i przełóż do metalowej miski, umieszczonej na garnku z gotującą się wodą. Dodaj śmietankę. Mieszaj całość, aż powstanie jednolity sos.

Sylwestrowy deser warstwowy

Krok 4 z 10

Przelej wystudzony sos do naczynia z galaretką. Całość ponownie wstaw do lodówki.

Sylwestrowy deser warstwowy

Krok 5 z 10

W szklance mleka rozprowadź proszki budyniowe. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Następnie wlej rozpuszczony w mleku budyń. Mieszaj, aż płyn zgęstnieje. Gotuj przez około minutę i odstaw do ostudzenia.

Sylwestrowy deser warstwowy

Krok 6 z 10

Miękkie masło ubij mikserem na puszystą masę. Kontynuując ubijanie, dodawaj po łyżce ostudzony budyń aż powstanie puszysty krem.

Sylwestrowy deser warstwowy

Krok 7 z 10

Na warstwę sosu czekoladowego w naczyniu nałóż warstwę z połowy budyniowego kremu. Następnie powkładaj świąteczne pierniczki, ustawiając je wzdłuż brzegów tak, by utworzyły wzór dookoła naczynia. Jeśli nie masz pierniczków możesz też użyć ulubionych ciasteczek.

Sylwestrowy deser warstwowy

Krok 8 z 10

Na krem budyniowy delikatnie wykładaj biszkopty, namoczone w soku pomarańczowym wymieszanym opcjonalnie z likierem.

Sylwestrowy deser warstwowy

Krok 9 z 10

Na biszkopty nałóż drugą część kremu budyniowego.

Sylwestrowy deser warstwowy

Krok 10 z 10

Całość udekoruj z wierzchu garścią wcześniej odłożonych, mrożonych malin, pestkami z granatu oraz startą na tarce czekoladą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    30 min Łatwy
  • Rolada świąteczna z makiem

    Rolada świąteczna z makiem

    56 min Łatwy
  • Galaretkowy trifle

    Galaretkowy trifle

    4 godz 39 min Łatwy
  • Karpatka toffi

    Karpatka toffi

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu