Deser cytrynowy
2 godz 18 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.14 g
Węglowodany
29.88 g
Tłuszcze
4.76 g
Wartość energetyczna
189.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
138 min
Krok 1
5 min
Galaretki dokładnie rozpuść w 1l gorącej wody, odstaw je do wystudzenia.
Krok 2
5 min
Jajka sparz, wbij do miski i ubij z cukrem.
Krok 3
5 min
Do masy jajecznej dodaj gęstniejącą Galaretkę.
Krok 4
2 min
Deser przelej do 4 pucharków.
Krok 5
120 min
Umieść w lodówce do schłodzenia.
Krok 6
1 min
Deser podawaj udekorowany plasterkami cytryny i listkami melisy.
Deser cytrynowy to prawdziwie orzeźwiająca słodycz wprost idealna w letnie dni! Do tężejących Galaretek cytrynowy smak WINIARY dodajemy masę jajeczną, a całość wlewamy do pucharków. Desery cytrynowe chłodzimy w lodówce, a następnie, tuż przed podaniem, każdy deser cytrynowy dekorujemy plastrami cytryny i listkami świeżej melisy. Smacznego!
Komentarze 0