Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Deser cytrynowy to prawdziwie orzeźwiająca słodycz wprost idealna w letnie dni! Do tężejących Galaretek cytrynowy smak WINIARY dodajemy masę jajeczną, a całość wlewamy do pucharków. Desery cytrynowe chłodzimy w lodówce, a następnie, tuż przed podaniem, każdy deser cytrynowy dekorujemy plastrami cytryny i listkami świeżej melisy. Smacznego!
Przygotowanie
138 min
Krok 1
5 min
Galaretki dokładnie rozpuść w 1l gorącej wody, odstaw je do wystudzenia.
Krok 2
5 min
Jajka sparz, wbij do miski i ubij z cukrem.
Krok 3
5 min
Do masy jajecznej dodaj gęstniejącą Galaretkę.
Krok 4
2 min
Deser przelej do 4 pucharków.
Krok 5
120 min
Umieść w lodówce do schłodzenia.
Krok 6
1 min
Deser podawaj udekorowany plasterkami cytryny i listkami melisy.
Krok 1
z
6
Galaretki dokładnie rozpuść w 1l gorącej wody, odstaw je do wystudzenia.
Krok 2
z
6
Jajka sparz, wbij do miski i ubij z cukrem.
Krok 3
z
6
Do masy jajecznej dodaj gęstniejącą Galaretkę.
Krok 4
z
6
Deser przelej do 4 pucharków.
Krok 5
z
6
Umieść w lodówce do schłodzenia.
Krok 6
z
6
Deser podawaj udekorowany plasterkami cytryny i listkami melisy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0