Tęczowy deser z jabłkami
75min
Łatwy
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżeczek
1
Jabłka
1 szklanka
Woda
1 łyżeczka
Sok z cytryny
50 porcji
Truskawki
1 szklanka
Jogurt naturalny
1 trochę
Cukier
.
Wartości odżywcze
Białko
18.96 g
Węglowodany
156.1 g
Tłuszcze
9 g
Wartość energetyczna
796.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
75 min
Krok 1
3 min
Jabłko obrać, pokroić w kosteczkę.
Krok 2
0 min
Następnie wsypać do garnka. Wlać wodę i sok z cytryny. Gotować przez kilka minut (nie rozgotować jabłek). Wsypać galaretkę cytrynową, wymieszać.
Krok 3
0 min
2/3 przelać do pucharków, odłożyć do stężenia.
Krok 4
2 min
Truskawki bez szypułek zagotować z kilkoma łyżkami wody. Wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać, zmiksować i ostudzić.
Krok 5
3 min
Połowę musu truskawkowego przełożyć do pucharków na warstwę jabłek.
Krok 6
2 min
Jogurt naturalny przełożyć do miski.
Krok 7
2 min
Wlewać pozostały mus truskawkowy.
Krok 8
3 min
Dokładnie wszystko zmiksować, doprawić do smaku cukrem.
Krok 9
2 min
Wyłożyć do pucharków.
Krok 10
3 min
Na wierzch wylać pozostałą galaretkę z jabłkami. Odłożyć do stężenia.
Bardzo smaczny i efektowny deser. Taki kolorowy deserek na pewno będzie smakował nie tylko dzieciom.
Komentarze 0