
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Tęczowy deser z jabłkami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
0 minKrok 3
0 minKrok 4
2 minKrok 5
3 minKrok 6
2 minKrok 7
2 minKrok 8
3 minKrok 9
2 minKrok 10
3 minKrok 1 z 10
Jabłko obrać, pokroić w kosteczkę.
Krok 2 z 10
Następnie wsypać do garnka. Wlać wodę i sok z cytryny. Gotować przez kilka minut (nie rozgotować jabłek). Wsypać galaretkę cytrynową, wymieszać.
Krok 3 z 10
2/3 przelać do pucharków, odłożyć do stężenia.
Krok 4 z 10
Truskawki bez szypułek zagotować z kilkoma łyżkami wody. Wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać, zmiksować i ostudzić.
Krok 5 z 10
Połowę musu truskawkowego przełożyć do pucharków na warstwę jabłek.
Krok 6 z 10
Jogurt naturalny przełożyć do miski.
Krok 7 z 10
Wlewać pozostały mus truskawkowy.
Krok 8 z 10
Dokładnie wszystko zmiksować, doprawić do smaku cukrem.
Krok 9 z 10
Wyłożyć do pucharków.
Krok 10 z 10
Na wierzch wylać pozostałą galaretkę z jabłkami. Odłożyć do stężenia.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0