Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prosty i efektowny deser: puszysty mus truskawkowy z bitą śmietaną na Galaretce truskawkowy smak WINIARY, udekorowany świeżymi owocami. Najlepiej wygląda w szklanych pucharkach lub wysokich, prostych szklankach, przez które widać połączone truskawki z galaretką. Wisienką na deserze może być tutaj listek świeżej mięty.
Przygotowanie
140 min
Krok 1
5 min
Galaretkę rozpuść dokładnie w 500 ml gorącej wody, rozlej do 6 pucharków i pozostaw do zastygnięcia.
Krok 2
5 min
Śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru.
Krok 3
5 min
Kilka truskawek odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj z 2 łyżkami cukru. Poza sezonem możesz użyć mrożonych.
Krok 4
5 min
Mus truskawkowy połącz z ubitą śmietaną i rozłóż na galaretce.
Krok 5
1 min
Deser podawaj udekorowany truskawkami.
Krok 1
z
5
Galaretkę rozpuść dokładnie w 500 ml gorącej wody, rozlej do 6 pucharków i pozostaw do zastygnięcia.
Krok 2
z
5
Śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru.
Krok 3
z
5
Kilka truskawek odłóż do dekoracji, pozostałe zmiksuj z 2 łyżkami cukru. Poza sezonem możesz użyć mrożonych.
Krok 4
z
5
Mus truskawkowy połącz z ubitą śmietaną i rozłóż na galaretce.
Krok 5
z
5
Deser podawaj udekorowany truskawkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0