Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet z pstrąga z sosem musztardowym

0
34 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
3 łyżeczek
Musztarda francuska
4 
Filet z pstrąga
1 trochę
Sok z cytryny
2 łyżek
Mąka
3 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.61 g
Tłuszcze
30.53 g
Wartość energetyczna
375.44 kcal
Białko
18.02 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

34 min
Krok 1
3 min
Majonez wymieszaj dokładnie ze śmietaną i musztardą, dopraw pieprzem. Filet z pstrąga z sosem musztardowym
Krok 2
5 min
Filety dokładnie umyj i pokrój na porcje. Filet z pstrąga z sosem musztardowym
Krok 3
4 min
Skrop filety sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i mąką. Filet z pstrąga z sosem musztardowym
Krok 4
20 min
Ryby usmaż na rumiano na rozgrzanej patelni na oleju lub upiecz w piekarniku w temp. 200°C przez około 20 minut. Filet z pstrąga z sosem musztardowym
Krok 5
2 min
Gotowego pstrąga podawaj na zimno lub gorąco z sosem majonezowym. Filet z pstrąga z sosem musztardowym
Filet z pstrąga z sosem musztardowym

Krok 1 z 5

Majonez wymieszaj dokładnie ze śmietaną i musztardą, dopraw pieprzem.

Filet z pstrąga z sosem musztardowym

Krok 2 z 5

Filety dokładnie umyj i pokrój na porcje.

Filet z pstrąga z sosem musztardowym

Krok 3 z 5

Skrop filety sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i mąką.

Filet z pstrąga z sosem musztardowym

Krok 4 z 5

Ryby usmaż na rumiano na rozgrzanej patelni na oleju lub upiecz w piekarniku w temp. 200°C przez około 20 minut.

Filet z pstrąga z sosem musztardowym

Krok 5 z 5

Gotowego pstrąga podawaj na zimno lub gorąco z sosem majonezowym.

To nie zabrzmi skromnie, ale Majonez Dekoracyjny WINIARY jest najlepszym dodatkiem do sosów, mięs, wędlin, sałatek i ryb! Tym razem poddaliśmy go wielkiej próbie – zmierzy się ze słodkowodnym pstrągiem z bystrego potoku - sam oceń jak wypadł w tej rundzie! Polecamy filet z pstrąga z sosem musztardowym, który idealnie nada się na świąteczny stół, a pomysłowy sos z dodatkiem musztardy francuskiej i Majonezu dekoracyjnego WINIARY zaskoczy Twoich najbliższych, zgromadzonych wokół wigilijnego stołu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika