Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cudowny sernik bez pieczenia z galaretką malinową wykorzystuje najlepsze smaki lata, czyli nasze ulubione sezonowe owoce: przede wszystkim maliny, ale także między innymi truskawki, jagody i czereśnie! Podstawę sernika na zimno z owocami i galaretką tworzą słodkie biszkopty, na które wylewamy przepyszną masę serową o smaku waniliowym, a ją przykrywamy Galaretką WINIARY o smaku malinowym. Wspaniały sernik z malinami dekorujemy innymi owocami i… delektujemy się smakiem każdej łyżeczki!
Przygotowanie
85 min
Krok 1
5 min
Żelatynę przygotuj według przepisu z opakowania.
Krok 2
10 min
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Dodaj serek/jogurt, w dwóch turach, cały czas miksując, do połączenia.
Krok 3
5 min
Na sam koniec dodaj przestudzoną Żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3-4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj.
Krok 4
60 min
Na pokruszonych biszkoptach w tortownicy poukładaj maliny. Wylej masę serową. Włóż do lodówki do stężenia.
Krok 5
5 min
Maliny lub swoje ulubione owoce ułóż na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę wylej na ciasto (najpierw warto wylać część galaretki, włożyć do lodówki do stężenia - dzięki temu owoce nie wypłyną na wierzch).
Krok 1
z
5
Żelatynę przygotuj według przepisu z opakowania.
Krok 2
z
5
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Dodaj serek/jogurt, w dwóch turach, cały czas miksując, do połączenia.
Krok 3
z
5
Na sam koniec dodaj przestudzoną Żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3-4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj.
Krok 4
z
5
Na pokruszonych biszkoptach w tortownicy poukładaj maliny. Wylej masę serową. Włóż do lodówki do stężenia.
Krok 5
z
5
Maliny lub swoje ulubione owoce ułóż na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę wylej na ciasto (najpierw warto wylać część galaretki, włożyć do lodówki do stężenia - dzięki temu owoce nie wypłyną na wierzch).
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0