Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik z galaretką malinową

Sernik z galaretką malinową

(1)
1 godz 25 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Biszkopty
700  g
Serek homogenizowany
250  ml
Śmietana 36%
2  opakowań
Galaretka malinowy smak WINIARY
2  łyżeczek
Cukier puder
7  łyżeczek
Żelatyna
1  opakowanie
Maliny
trochę
Maliny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
20.45 g
Węglowodany
44.7 g
Tłuszcze
22.61 g
Wartość energetyczna
459.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Cudowny sernik bez pieczenia z galaretką malinową wykorzystuje najlepsze smaki lata, czyli nasze ulubione sezonowe owoce: przede wszystkim maliny, ale także między innymi truskawki, jagody i czereśnie! Podstawę sernika na zimno z owocami i galaretką tworzą słodkie biszkopty, na które wylewamy przepyszną masę serową o smaku waniliowym, a ją przykrywamy Galaretką WINIARY o smaku malinowym. Wspaniały sernik z malinami dekorujemy innymi owocami i… delektujemy się smakiem każdej łyżeczki!

Przygotowanie

85 min
  • Krok 1

    5 min
    Żelatynę przygotuj według przepisu z opakowania.
  • Krok 2

    10 min
    Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Dodaj serek/jogurt, w dwóch turach, cały czas miksując, do połączenia.
  • Krok 3

    5 min
    Na sam koniec dodaj przestudzoną Żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3-4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj.
  • Krok 4

    60 min
    Na pokruszonych biszkoptach w tortownicy poukładaj maliny. Wylej masę serową. Włóż do lodówki do stężenia.
  • Krok 5

    5 min
    Maliny lub swoje ulubione owoce ułóż na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę wylej na ciasto (najpierw warto wylać część galaretki, włożyć do lodówki do stężenia - dzięki temu owoce nie wypłyną na wierzch).
Sernik z galaretką malinową

Krok 1 z 5

Żelatynę przygotuj według przepisu z opakowania.

Sernik z galaretką malinową

Krok 2 z 5

Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Dodaj serek/jogurt, w dwóch turach, cały czas miksując, do połączenia.

Sernik z galaretką malinową

Krok 3 z 5

Na sam koniec dodaj przestudzoną Żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3-4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj.

Sernik z galaretką malinową

Krok 4 z 5

Na pokruszonych biszkoptach w tortownicy poukładaj maliny. Wylej masę serową. Włóż do lodówki do stężenia.

Sernik z galaretką malinową

Krok 5 z 5

Maliny lub swoje ulubione owoce ułóż na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę wylej na ciasto (najpierw warto wylać część galaretki, włożyć do lodówki do stężenia - dzięki temu owoce nie wypłyną na wierzch).

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Weekend

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    1 godz 30 min Łatwy
  • Panna cotta

    Panna cotta

    1 godz 2 min Łatwy
  • Ciasto Filadelfia

    Ciasto Filadelfia

    1 godz 45 min Łatwy
  • Lekki tort jagodowo malinowy

    Lekki tort jagodowo malinowy

    2 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu