Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik z galaretką malinową

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Biszkopty
700 g
Serek homogenizowany
250 ml
Śmietana 36%
2 paczek
Galaretka malinowy smak WINIARY
2 łyżeczek
Cukier puder
7 łyżeczek
Żelatyna
1 paczka
Maliny
1 trochę
Maliny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
23.44 g
Węglowodany
43.87 g
Wartość energetyczna
459.49 kcal
Białko
20.45 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
5 min
Żelatynę przygotuj według przepisu z opakowania.
Krok 2
10 min
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Dodaj serek/jogurt, w dwóch turach, cały czas miksując, do połączenia.
Krok 3
5 min
Na sam koniec dodaj przestudzoną Żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3-4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj.
Krok 4
60 min
Na pokruszonych biszkoptach w tortownicy poukładaj maliny. Wylej masę serową. Włóż do lodówki do stężenia.
Krok 5
5 min
Maliny lub swoje ulubione owoce ułóż na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę wylej na ciasto (najpierw warto wylać część galaretki, włożyć do lodówki do stężenia - dzięki temu owoce nie wypłyną na wierzch).
Sernik z galaretką malinową

Krok 1 z 5

Żelatynę przygotuj według przepisu z opakowania.

Sernik z galaretką malinową

Krok 2 z 5

Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Dodaj serek/jogurt, w dwóch turach, cały czas miksując, do połączenia.

Sernik z galaretką malinową

Krok 3 z 5

Na sam koniec dodaj przestudzoną Żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3-4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj.

Sernik z galaretką malinową

Krok 4 z 5

Na pokruszonych biszkoptach w tortownicy poukładaj maliny. Wylej masę serową. Włóż do lodówki do stężenia.

Sernik z galaretką malinową

Krok 5 z 5

Maliny lub swoje ulubione owoce ułóż na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę wylej na ciasto (najpierw warto wylać część galaretki, włożyć do lodówki do stężenia - dzięki temu owoce nie wypłyną na wierzch).

Cudowny sernik bez pieczenia z galaretką malinową wykorzystuje najlepsze smaki lata, czyli nasze ulubione sezonowe owoce: przede wszystkim maliny, ale także między innymi truskawki, jagody i czereśnie! Podstawę sernika na zimno z owocami i galaretką tworzą słodkie biszkopty, na które wylewamy przepyszną masę serową o smaku waniliowym, a ją przykrywamy Galaretką WINIARY o smaku malinowym. Wspaniały sernik z malinami dekorujemy innymi owocami i… delektujemy się smakiem każdej łyżeczki!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika