Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik z galaretką malinową

(1)
1 godz 25 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Biszkopty
700  g
Serek homogenizowany
250  ml
Śmietana 36%
2  opakowań
Galaretka malinowy smak WINIARY
2  łyżeczek
Cukier puder
7  łyżeczek
Żelatyna
1  opakowanie
Maliny
trochę
Maliny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
20.45 g
Węglowodany
44.7 g
Tłuszcze
22.61 g
Wartość energetyczna
459.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
5 min
Żelatynę przygotuj według przepisu z opakowania.
Krok 2
10 min
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Dodaj serek/jogurt, w dwóch turach, cały czas miksując, do połączenia.
Krok 3
5 min
Na sam koniec dodaj przestudzoną Żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3-4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj.
Krok 4
60 min
Na pokruszonych biszkoptach w tortownicy poukładaj maliny. Wylej masę serową. Włóż do lodówki do stężenia.
Krok 5
5 min
Maliny lub swoje ulubione owoce ułóż na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę wylej na ciasto (najpierw warto wylać część galaretki, włożyć do lodówki do stężenia - dzięki temu owoce nie wypłyną na wierzch).
Sernik z galaretką malinową

Krok 1 z 5

Żelatynę przygotuj według przepisu z opakowania.

Sernik z galaretką malinową

Krok 2 z 5

Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Dodaj serek/jogurt, w dwóch turach, cały czas miksując, do połączenia.

Sernik z galaretką malinową

Krok 3 z 5

Na sam koniec dodaj przestudzoną Żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3-4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj.

Sernik z galaretką malinową

Krok 4 z 5

Na pokruszonych biszkoptach w tortownicy poukładaj maliny. Wylej masę serową. Włóż do lodówki do stężenia.

Sernik z galaretką malinową

Krok 5 z 5

Maliny lub swoje ulubione owoce ułóż na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę wylej na ciasto (najpierw warto wylać część galaretki, włożyć do lodówki do stężenia - dzięki temu owoce nie wypłyną na wierzch).

Cudowny sernik bez pieczenia z galaretką malinową wykorzystuje najlepsze smaki lata, czyli nasze ulubione sezonowe owoce: przede wszystkim maliny, ale także między innymi truskawki, jagody i czereśnie! Podstawę sernika na zimno z owocami i galaretką tworzą słodkie biszkopty, na które wylewamy przepyszną masę serową o smaku waniliowym, a ją przykrywamy Galaretką WINIARY o smaku malinowym. Wspaniały sernik z malinami dekorujemy innymi owocami i… delektujemy się smakiem każdej łyżeczki!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 02/15/2021 - 10:36 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha