Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jadalne kwiaty zanurzone w przepysznej galaretce przezroczystej z lekką pianką bananową.
Przygotowanie
70 min
Krok 1
2 min
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w połowie ilości wody podanej na opakowaniu.
Krok 2
3 min
Lekko tężejącą galaretkę blendujemy z bananem.
Krok 3
2 min
Uzyskaną piankę przelewamy do wysokich naczyń.
Krok 4
2 min
Galaretkę przezroczystą - winogronowy smak rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu.
Krok 5
1 min
Gdy galaretka stygnie i lekko tężeje, płuczemy i osuszamy kwiatki.
Krok 6
1 min
Kwiaty delikatnie przekładamy do szklanek z pianką i zalewamy tężejącą galaretką przezroczystą.
Krok 7
59 min
Gotowe do zjedzenia po całkowitym stężeniu, smacznego !
Krok 1
z
7
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w połowie ilości wody podanej na opakowaniu.
Krok 2
z
7
Lekko tężejącą galaretkę blendujemy z bananem.
Krok 3
z
7
Uzyskaną piankę przelewamy do wysokich naczyń.
Krok 4
z
7
Galaretkę przezroczystą - winogronowy smak rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu.
Krok 5
z
7
Gdy galaretka stygnie i lekko tężeje, płuczemy i osuszamy kwiatki.
Krok 6
z
7
Kwiaty delikatnie przekładamy do szklanek z pianką i zalewamy tężejącą galaretką przezroczystą.
Krok 7
z
7
Gotowe do zjedzenia po całkowitym stężeniu, smacznego !
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0