Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik cytrynowy na zimno to warstwowy deser, który przyrządzamy z użyciem Galaretki cytrynowy smak WINIARY - tortownicę wykładamy kruchymi herbatnikami, a następnie zalewamy je aksamitną masą z galaretki, żelatyny, twarożku i śmietany. Sernik cytrynowy na zimno odstawiamy do zastygnięcia, a następnie zalewamy go kolejną warstwą galaretki cytrynowej. Schłodzony sernik cytrynowy na zimno dekorujemy świeżymi listkami pachnącej mięty i zajadamy ze smakiem!
Przygotowanie
159 min
Krok 1
8 min
Przygotuj galaretki: jedną rozpuść w 125 ml gorącej wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml gorącej wody.
Krok 2
5 min
Ser utrzyj z cukrem pudrem.
Krok 3
10 min
Śmietanę i białka jajek ubij oddzielnie.
Krok 4
5 min
Ser delikatnie połącz z porcją galaretki z żelatyną, śmietaną i białkiem.
Krok 5
10 min
Dno tortownicy wyłóż herbatnikami, na nie wyłóż masę serową. Pozostaw do zastygnięcia i zalej drugą porcją gęstniejącej galaretki.
Krok 6
120 min
Odstaw do schłodzenia w lodówce na około 2 godziny.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1