Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik cytrynowy na zimno

0
159 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Ser twarogowy mielony
1 łyżka
Żelatyna Winiary
150 ml
Śmietanka 30%
0.75 szklanka
Cukier puder
3 
Białko
2 paczek
Herbatniki
2 paczek
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.33 g
Węglowodany
7.26 g
Tłuszcze
17.42 g
Wartość energetyczna
161.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

159 min
Krok 1
8 min
Przygotuj galaretki: jedną rozpuść w 125 ml gorącej wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml gorącej wody.
Krok 2
5 min
Ser utrzyj z cukrem pudrem.
Krok 3
10 min
Śmietanę i białka jajek ubij oddzielnie.
Krok 4
5 min
Ser delikatnie połącz z porcją galaretki z żelatyną, śmietaną i białkiem.
Krok 5
10 min
Dno tortownicy wyłóż herbatnikami, na nie wyłóż masę serową. Pozostaw do zastygnięcia i zalej drugą porcją gęstniejącej galaretki.
Krok 6
120 min
Odstaw do schłodzenia w lodówce na około 2 godziny.
Krok 7
1 min
Sernik podawaj udekorowany listkami świeżej mięty.
Sernik cytrynowy na zimno

Krok 1 z 7

Przygotuj galaretki: jedną rozpuść w 125 ml gorącej wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml gorącej wody.

Sernik cytrynowy na zimno

Krok 2 z 7

Ser utrzyj z cukrem pudrem.

Sernik cytrynowy na zimno

Krok 3 z 7

Śmietanę i białka jajek ubij oddzielnie.

Sernik cytrynowy na zimno

Krok 4 z 7

Ser delikatnie połącz z porcją galaretki z żelatyną, śmietaną i białkiem.

Sernik cytrynowy na zimno

Krok 5 z 7

Dno tortownicy wyłóż herbatnikami, na nie wyłóż masę serową. Pozostaw do zastygnięcia i zalej drugą porcją gęstniejącej galaretki.

Sernik cytrynowy na zimno

Krok 6 z 7

Odstaw do schłodzenia w lodówce na około 2 godziny.

Sernik cytrynowy na zimno

Krok 7 z 7

Sernik podawaj udekorowany listkami świeżej mięty.

Sernik cytrynowy na zimno to warstwowy deser, który przyrządzamy z użyciem Galaretki cytrynowy smak WINIARY - tortownicę wykładamy kruchymi herbatnikami, a następnie zalewamy je aksamitną masą z galaretki, żelatyny, twarożku i śmietany. Sernik cytrynowy na zimno odstawiamy do zastygnięcia, a następnie zalewamy go kolejną warstwą galaretki cytrynowej. Schłodzony sernik cytrynowy na zimno dekorujemy świeżymi listkami pachnącej mięty i zajadamy ze smakiem!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika