Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia
Dodaj do CookBook

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

(1)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Ciastka kruche
50  g
Masło
450  ml
Śmietana 36%
3  łyżek
Cukier puder
1  opakowanie
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1  opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
1.5  łyżek
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
210  ml
Woda
350  g
Twaróg sernikowy
1  łyżeczka
Żelatyna
200  ml
Śmietana 36%
100  g
Twaróg sernikowy
trochę
Kolorowa posypka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.3 g
Wartość energetyczna
362.9 kcal
Tłuszcze
30.8 g
Białko
6.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie ma lepszej pory roku na pastelowy sernik na zimno niż wiosna i lato! Orzeźwiające galaretki WINIARY o smaku truskawkowym i cytrynowym w połączeniu twarogiem i kruchym spodem sprawią, że ten smakowity deser nie będzie mieć sobie równych wśród letnich deserów. Lekki smak ciasta w połączeniu z jego pięknym wyglądem z pewnością rozkocha w sobie wszystkich miłośników serników na zimno!

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    30 min
    Ciastka na spód pokrusz, dodaj do nich rozpuszczone masło i mieszaj do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Gotowym spodem wyłóż dno tortownicy o średnicy 18–20 cm. Wstaw do lodówki na około 30 minut.
  • Krok 2

    5 min
    Przygotuj masę serową: śmietankę ubij, a pod koniec ubijania dodaj cukier.
  • Krok 3

    5 min
    Każdą z galaretek rozpuść w osobnej miseczce w 70 ml gorącej wody i odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 4

    10 min
    W drugiej misce ubij ser, dodaj śmietankę z cukrem i delikatnie wymieszaj. Masę podziel na trzy równe części. Do każdej partii dodaj jedną z wystudzonych, ale płynnych galaretek i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 5

    15 min
    Na schłodzony ciasteczkowy spód wyłóż pierwszą warstwę, wstaw na ok. 15–20 minut do zamrażalnika. Powtórz czynność z kolejnymi warstwami, a następnie wstaw ciasto do lodówki.
  • Krok 6

    10 min
    Przygotuj wierzch sernika: żelatynę rozpuść w 5 łyżkach zimnej wody w małym rondelku. Kiedy napęcznieje, podgrzej całość na niewielkim ogniu, aż całkowicie się rozpuści.
  • Krok 7

    10 min
    Do śmietanki dodaj cukier wanilinowy i ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Śmietankę z cukrem dodaj do sera, wlej rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 8

    5 min
    Gotową masę przełóż na wierzch schłodzonego ciasta. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem możesz udekorować posypką i bitą śmietaną.
Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 1 z 8

Ciastka na spód pokrusz, dodaj do nich rozpuszczone masło i mieszaj do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Gotowym spodem wyłóż dno tortownicy o średnicy 18–20 cm. Wstaw do lodówki na około 30 minut.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 2 z 8

Przygotuj masę serową: śmietankę ubij, a pod koniec ubijania dodaj cukier.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 3 z 8

Każdą z galaretek rozpuść w osobnej miseczce w 70 ml gorącej wody i odstaw do ostygnięcia.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 4 z 8

W drugiej misce ubij ser, dodaj śmietankę z cukrem i delikatnie wymieszaj. Masę podziel na trzy równe części. Do każdej partii dodaj jedną z wystudzonych, ale płynnych galaretek i dokładnie wymieszaj.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 5 z 8

Na schłodzony ciasteczkowy spód wyłóż pierwszą warstwę, wstaw na ok. 15–20 minut do zamrażalnika. Powtórz czynność z kolejnymi warstwami, a następnie wstaw ciasto do lodówki.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 6 z 8

Przygotuj wierzch sernika: żelatynę rozpuść w 5 łyżkach zimnej wody w małym rondelku. Kiedy napęcznieje, podgrzej całość na niewielkim ogniu, aż całkowicie się rozpuści.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 7 z 8

Do śmietanki dodaj cukier wanilinowy i ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Śmietankę z cukrem dodaj do sera, wlej rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszaj.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 8 z 8

Gotową masę przełóż na wierzch schłodzonego ciasta. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem możesz udekorować posypką i bitą śmietaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

4

Kamila

Przygotowanie łatwe, sernik super się prezentuje i smakuje. Bardzo fajny przepis♡♡♡
Anonim (niezweryfikowany) 12/23/2020-04:33 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 02/03/2021-10:52 CET
Cieszymy się, że pięknie wyszedł i się udał! :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Ciasto
  • Deser
  • Halloween
  • Impreza
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wielkanoc
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu