Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

(1)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Ciastka kruche
50  g
Masło
450  ml
Śmietana 36%
3  łyżek
Cukier puder
1  opakowanie
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1  opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
1.5  łyżek
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
210  ml
Woda
350  g
Twaróg sernikowy
1  łyżeczka
Żelatyna
200  ml
Śmietana 36%
100  g
Twaróg sernikowy
trochę
Kolorowa posypka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.46 g
Węglowodany
14.32 g
Tłuszcze
30.76 g
Wartość energetyczna
362.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie ma lepszej pory roku na pastelowy sernik na zimno niż wiosna i lato! Orzeźwiające galaretki WINIARY o smaku truskawkowym i cytrynowym w połączeniu twarogiem i kruchym spodem sprawią, że ten smakowity deser nie będzie mieć sobie równych wśród letnich deserów. Lekki smak ciasta w połączeniu z jego pięknym wyglądem z pewnością rozkocha w sobie wszystkich miłośników serników na zimno!

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    30 min
    Ciastka na spód pokrusz, dodaj do nich rozpuszczone masło i mieszaj do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Gotowym spodem wyłóż dno tortownicy o średnicy 18–20 cm. Wstaw do lodówki na około 30 minut.
  • Krok 2

    5 min
    Przygotuj masę serową: śmietankę ubij, a pod koniec ubijania dodaj cukier.
  • Krok 3

    5 min
    Każdą z galaretek rozpuść w osobnej miseczce w 70 ml gorącej wody i odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 4

    10 min
    W drugiej misce ubij ser, dodaj śmietankę z cukrem i delikatnie wymieszaj. Masę podziel na trzy równe części. Do każdej partii dodaj jedną z wystudzonych, ale płynnych galaretek i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 5

    15 min
    Na schłodzony ciasteczkowy spód wyłóż pierwszą warstwę, wstaw na ok. 15–20 minut do zamrażalnika. Powtórz czynność z kolejnymi warstwami, a następnie wstaw ciasto do lodówki.
  • Krok 6

    10 min
    Przygotuj wierzch sernika: żelatynę rozpuść w 5 łyżkach zimnej wody w małym rondelku. Kiedy napęcznieje, podgrzej całość na niewielkim ogniu, aż całkowicie się rozpuści.
  • Krok 7

    10 min
    Do śmietanki dodaj cukier wanilinowy i ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Śmietankę z cukrem dodaj do sera, wlej rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 8

    5 min
    Gotową masę przełóż na wierzch schłodzonego ciasta. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem możesz udekorować posypką i bitą śmietaną.
Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 1 z 8

Ciastka na spód pokrusz, dodaj do nich rozpuszczone masło i mieszaj do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Gotowym spodem wyłóż dno tortownicy o średnicy 18–20 cm. Wstaw do lodówki na około 30 minut.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 2 z 8

Przygotuj masę serową: śmietankę ubij, a pod koniec ubijania dodaj cukier.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 3 z 8

Każdą z galaretek rozpuść w osobnej miseczce w 70 ml gorącej wody i odstaw do ostygnięcia.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 4 z 8

W drugiej misce ubij ser, dodaj śmietankę z cukrem i delikatnie wymieszaj. Masę podziel na trzy równe części. Do każdej partii dodaj jedną z wystudzonych, ale płynnych galaretek i dokładnie wymieszaj.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 5 z 8

Na schłodzony ciasteczkowy spód wyłóż pierwszą warstwę, wstaw na ok. 15–20 minut do zamrażalnika. Powtórz czynność z kolejnymi warstwami, a następnie wstaw ciasto do lodówki.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 6 z 8

Przygotuj wierzch sernika: żelatynę rozpuść w 5 łyżkach zimnej wody w małym rondelku. Kiedy napęcznieje, podgrzej całość na niewielkim ogniu, aż całkowicie się rozpuści.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 7 z 8

Do śmietanki dodaj cukier wanilinowy i ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Śmietankę z cukrem dodaj do sera, wlej rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszaj.

Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

Krok 8 z 8

Gotową masę przełóż na wierzch schłodzonego ciasta. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Przed podaniem możesz udekorować posypką i bitą śmietaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
K Kamila

Przygotowanie łatwe, sernik super się prezentuje i smakuje. Bardzo fajny przepis♡♡♡

Winiary
Expert

Cieszymy się, że pięknie wyszedł i się udał! :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Halloween
  • Impreza
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia

    13 godz 55 min Średni
  • Ciasto cytrynowe

    Ciasto cytrynowe

    2 godz Łatwy
  • Proste banoffee

    Proste banoffee

    4 godz 40 min Łatwy
  • Sernik jagodowy bez pieczenia

    Sernik jagodowy bez pieczenia

    11 godz 42 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu