Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tort owocowy na zimno

0
112 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 płaskich łyżek
Żelatyna
1 paczka
500 ml
Jogurt naturalny
500 g
Serek homogenizowany waniliowy
150 g
Cukier puder
1 
Cytryna
700 g
Truskawki
150 g
Biszkopt
50 ml
Likier pomarańczowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

112 min
Krok 1
10 min
Galaretki przygotuj każdą oddzielnie, rozpuszczając w 0,5 l wrzącej wody. Dokładnie wymieszaj, nie gotuj, ostudź.
Krok 2
10 min
Jogurt zmiksuj z serkiem, Cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
Krok 3
5 min
Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z niej sok.
Krok 4
5 min
Żelatynę rozpuść w około 100 ml wody.
Krok 5
5 min
Do jogurtu dodaj skórkę, sok z cytryny i Żelatynę. Zmiksuj.
Krok 6
5 min
Oczyść owoce, większe przekrój.
Krok 7
5 min
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, skrop likierem i zalej tężejącą Galaretką agrestową.
Krok 8
5 min
Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Krok 9
5 min
Następnie wyłóż masę serową, ułóż owoce i zalej tężejącą Galaretką truskawkową.
Krok 10
2 min
Możesz udekorować wiórkami czekoladowymi i listkami mięty.
Tort owocowy na zimno

Krok 1 z 10

Galaretki przygotuj każdą oddzielnie, rozpuszczając w 0,5 l wrzącej wody. Dokładnie wymieszaj, nie gotuj, ostudź.

Tort owocowy na zimno

Krok 2 z 10

Jogurt zmiksuj z serkiem, Cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.

Tort owocowy na zimno

Krok 3 z 10

Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z niej sok.

Tort owocowy na zimno

Krok 4 z 10

Żelatynę rozpuść w około 100 ml wody.

Tort owocowy na zimno

Krok 5 z 10

Do jogurtu dodaj skórkę, sok z cytryny i Żelatynę. Zmiksuj.

Tort owocowy na zimno

Krok 6 z 10

Oczyść owoce, większe przekrój.

Tort owocowy na zimno

Krok 7 z 10

Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, skrop likierem i zalej tężejącą Galaretką agrestową.

Tort owocowy na zimno

Krok 8 z 10

Wstaw do lodówki do zastygnięcia.

Tort owocowy na zimno

Krok 9 z 10

Następnie wyłóż masę serową, ułóż owoce i zalej tężejącą Galaretką truskawkową.

Tort owocowy na zimno

Krok 10 z 10

Możesz udekorować wiórkami czekoladowymi i listkami mięty.

Lekki jogurtowo-serowy tort na zimno, z masą świeżych owoców oraz Galaretką agrestową i truskawkową WINIARY. I można od razu zjeść dwie porcje!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika