Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretki przygotuj każdą oddzielnie, rozpuszczając w 0,5 l wrzącej wody. Dokładnie wymieszaj, nie gotuj, ostudź.
Jogurt zmiksuj z serkiem, Cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z niej sok.
Żelatynę rozpuść w około 100 ml wody.
Do jogurtu dodaj skórkę, sok z cytryny i Żelatynę. Zmiksuj.
Oczyść owoce, większe przekrój.
Dno tortownicy wyłóż biszkoptami, skrop likierem i zalej tężejącą Galaretką agrestową.
Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Następnie wyłóż masę serową, ułóż owoce i zalej tężejącą Galaretką truskawkową.
Możesz udekorować wiórkami czekoladowymi i listkami mięty.