Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Truskawki są zdecydowanym faworytem jeśli chodzi o letnie dodatki do deserów. Świetnie sprawdzą się np. jako składnik serników na zimno. Słodkie czerwone owoce truskawki idealnie komponują się ze śmietanowymi masami twarogowymi. Dla podkreślenia intensywności smaku, warto pokusić się o zatopienie owoców w truskawkowej galaretce. Nasz sernik na zimno z truskawkami najlepiej smakuje na biszkoptowej bazie udekorowany listkiem mięty.
Przygotowanie
95 min
Krok 1
10 min
Ser biały zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 2
10 min
3 galaretki rozpuść w litrze wrzątku, gdy zaczną tężeć zmiksuj z serem.
Krok 3
10 min
Wyłóż ser na ułożone ciasno biszkopty, rozłóż na masie truskawki i zalej je ostatnią, rozpuszczoną w 300 ml wody, galaretką.
Krok 4
65 min
Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Część truskawek możesz wymieszać również z masą serowa.
Krok 1
z
4
Ser biały zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 2
z
4
3 galaretki rozpuść w litrze wrzątku, gdy zaczną tężeć zmiksuj z serem.
Krok 3
z
4
Wyłóż ser na ułożone ciasno biszkopty, rozłóż na masie truskawki i zalej je ostatnią, rozpuszczoną w 300 ml wody, galaretką.
Krok 4
z
4
Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Część truskawek możesz wymieszać również z masą serowa.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
A
Anna
Z przepisów WINIAR korzystam od 20lat są bardzo sprawdzone przepisy, szybko się przygotowuje i są bardzo smaczne. Czy to dania mięsne czy placki, desery. Dziękuje że mogę korzystać z nowych przepisów. Pozdrawiam Was Wszystkich stała klubowniczka.
Winiary
Expert
Anno, bardzo nam miło! Dziękujemy za zaufanie i tak długą lojalność! :) Pozdrawiamy!
Komentarze 1