Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik na zimno z truskawkami

0
95 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 pakietów
Biszkopty
1 kg
Ser biały
1 kg
Truskawki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
25.69 g
Węglowodany
36.18 g
Tłuszcze
10.58 g
Wartość energetyczna
444.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

95 min
Krok 1
10 min
Ser biały zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 2
10 min
3 galaretki rozpuść w litrze wrzątku, gdy zaczną tężeć zmiksuj z serem.
Krok 3
10 min
Wyłóż ser na ułożone ciasno biszkopty, rozłóż na masie truskawki i zalej je ostatnią, rozpuszczoną w 300 ml wody, galaretką.
Krok 4
65 min
Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Część truskawek możesz wymieszać również z masą serowa.
Sernik na zimno z truskawkami

Krok 1 z 4

Ser biały zmiel w maszynce do mięsa.

Sernik na zimno z truskawkami

Krok 2 z 4

3 galaretki rozpuść w litrze wrzątku, gdy zaczną tężeć zmiksuj z serem.

Sernik na zimno z truskawkami

Krok 3 z 4

Wyłóż ser na ułożone ciasno biszkopty, rozłóż na masie truskawki i zalej je ostatnią, rozpuszczoną w 300 ml wody, galaretką.

Sernik na zimno z truskawkami

Krok 4 z 4

Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Część truskawek możesz wymieszać również z masą serowa.

Truskawki są zdecydowanym faworytem jeśli chodzi o letnie dodatki do deserów. Świetnie sprawdzą się np. jako składnik serników na zimno. Słodkie czerwone owoce truskawki idealnie komponują się ze śmietanowymi masami twarogowymi. Dla podkreślenia intensywności smaku, warto pokusić się o zatopienie owoców w truskawkowej galaretce. Nasz sernik na zimno z truskawkami najlepiej smakuje na biszkoptowej bazie udekorowany listkiem mięty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika