Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tartaletki na kruchym cieście z delikatnym musem z dynii z nutką pomarańczy i pysznym jagodowym wnętrzem.
Przygotowanie
188 min
Krok 1
90 min
Do mąki dodać cukier puder i pokrojone w kostkę zimne masło. Wymieszać, dodać żółtko i zagnieść ciasto. Owinąć w papier do pieczenia i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć foremki do zapiekania.
Krok 2
35 min
Jagody wymieszać z cukrem pudrem, a następnie z mąką ziemniaczaną. Wyłożyć na tartaletki i piec przez około pół godziny,
Krok 3
60 min
Galaretkę pomarańczową rozrapiamy z połową wody. Miksujemy z puree z dyni i wlewamy na przestudzone tartaletki. Wkładamy do lodówki do stężenia
Krok 4
3 min
Dekorujemy. (np. czekoladą i płatkami migdała Smacznego!
Krok 1
z
4
Do mąki dodać cukier puder i pokrojone w kostkę zimne masło. Wymieszać, dodać żółtko i zagnieść ciasto. Owinąć w papier do pieczenia i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć foremki do zapiekania.
Krok 2
z
4
Jagody wymieszać z cukrem pudrem, a następnie z mąką ziemniaczaną. Wyłożyć na tartaletki i piec przez około pół godziny,
Krok 3
z
4
Galaretkę pomarańczową rozrapiamy z połową wody. Miksujemy z puree z dyni i wlewamy na przestudzone tartaletki. Wkładamy do lodówki do stężenia
Krok 4
z
4
Dekorujemy. (np. czekoladą i płatkami migdała Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0