Tartaletki z jagodami i musem dyniowym
188min
Łatwy
150 g
Mąka pełnoziarnista
100 g
Masło
50 g
Cukier puder
1
Żółtko
1 szklanka
Puree z dyni
1 opakowanie
100 g
Jagody mrożone
3 łyżek
Cukier puder
2 łyżek
Mąka ziemniaczana
.
Wartości odżywcze
Białko
9.91 g
Węglowodany
66.29 g
Tłuszcze
22.76 g
Wartość energetyczna
538.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
188 min
Krok 1
90 min
Do mąki dodać cukier puder i pokrojone w kostkę zimne masło. Wymieszać, dodać żółtko i zagnieść ciasto. Owinąć w papier do pieczenia i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć foremki do zapiekania.
Krok 2
35 min
Jagody wymieszać z cukrem pudrem, a następnie z mąką ziemniaczaną. Wyłożyć na tartaletki i piec przez około pół godziny,
Krok 3
60 min
Galaretkę pomarańczową rozrapiamy z połową wody. Miksujemy z puree z dyni i wlewamy na przestudzone tartaletki. Wkładamy do lodówki do stężenia
Krok 4
3 min
Dekorujemy. (np. czekoladą i płatkami migdała Smacznego!
Tartaletki na kruchym cieście z delikatnym musem z dynii z nutką pomarańczy i pysznym jagodowym wnętrzem.
Komentarze 0