Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Tartaletki z jagodami i musem dyniowym

Tartaletki z jagodami i musem dyniowym

(0)
3 godz 8 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest IzabelaM

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
150  g
Mąka pełnoziarnista
100  g
Masło
50  g
Cukier puder
1 
Żółtko
1  szklanka
Puree z dyni
1  opakowanie
Galaretka pomarańczowy smak WINIARY
100  g
Jagody mrożone
3  łyżek
Cukier puder
2  łyżek
Mąka ziemniaczana
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.91 g
Węglowodany
66.29 g
Tłuszcze
22.76 g
Wartość energetyczna
538.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tartaletki na kruchym cieście z delikatnym musem z dynii z nutką pomarańczy i pysznym jagodowym wnętrzem.

Przygotowanie

188 min
  • Krok 1

    90 min
    Do mąki dodać cukier puder i pokrojone w kostkę zimne masło. Wymieszać, dodać żółtko i zagnieść ciasto. Owinąć w papier do pieczenia i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć foremki do zapiekania.
  • Krok 2

    35 min
    Jagody wymieszać z cukrem pudrem, a następnie z mąką ziemniaczaną. Wyłożyć na tartaletki i piec przez około pół godziny,
  • Krok 3

    60 min
    Galaretkę pomarańczową rozrapiamy z połową wody. Miksujemy z puree z dyni i wlewamy na przestudzone tartaletki. Wkładamy do lodówki do stężenia
  • Krok 4

    3 min
    Dekorujemy. (np. czekoladą i płatkami migdała Smacznego!
Tartaletki z jagodami i musem dyniowym

Krok 1 z 4

Do mąki dodać cukier puder i pokrojone w kostkę zimne masło. Wymieszać, dodać żółtko i zagnieść ciasto. Owinąć w papier do pieczenia i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć foremki do zapiekania.

Tartaletki z jagodami i musem dyniowym

Krok 2 z 4

Jagody wymieszać z cukrem pudrem, a następnie z mąką ziemniaczaną. Wyłożyć na tartaletki i piec przez około pół godziny,

Tartaletki z jagodami i musem dyniowym

Krok 3 z 4

Galaretkę pomarańczową rozrapiamy z połową wody. Miksujemy z puree z dyni i wlewamy na przestudzone tartaletki. Wkładamy do lodówki do stężenia

Tartaletki z jagodami i musem dyniowym

Krok 4 z 4

Dekorujemy. (np. czekoladą i płatkami migdała Smacznego!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik zebra na kruchym spodzie

    Sernik zebra na kruchym spodzie

    2 godz 10 min Trudny
  • Ciasto Filadelfia

    Ciasto Filadelfia

    1 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto przekładane gotowanym serem

    Ciasto przekładane gotowanym serem

    2 godz 21 min Łatwy
  • Kruche babeczki z jabłkami

    Kruche babeczki z jabłkami

    2 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu