Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę wymieszać z solą, dodać posiekane masło. Wyrobić ciasto stopniowo dodając mleko. Ciasto zmrozić przez ok pół godziny. Ciastem wylepić posmarowane masłem foremki i piec przez ok 15 min w temp. 180 stopni.
Krok 2
20 min
Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Gdy nieco przestygnie dodajemy drobno pokrojoną czekoladę.
Mąkę wymieszać z solą, dodać posiekane masło. Wyrobić ciasto stopniowo dodając mleko. Ciasto zmrozić przez ok pół godziny. Ciastem wylepić posmarowane masłem foremki i piec przez ok 15 min w temp. 180 stopni.
Krok 2
z
3
Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Gdy nieco przestygnie dodajemy drobno pokrojoną czekoladę.
Komentarze 0