Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
12
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połączenie chrupiącego kruchego ciasta, wiśniowego nadzienia i dużej ilości czekoladowego kremu – czego można chcieć więcej? Własnej tarty dla każdego z gości! Z naszym przepisem na tartaletki czekoladowe zachwycisz gości eleganckim deserem, pełnym ekstra ciemnego kakao z kremu na bazie Budyniu o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY. Aksamitny i wyrazisty krem czekoladowy podkreśla warstwa dżemu wiśniowego, a zdobią wiórki z twojej ulubionej czekolady. Jedni wolą gorzką, inni mleczną, jeszcze inni białą… A dzięki temu przepisowi na tartę – a właściwie kilka małych tart – każdy z twoich gości może mieć deser posypany swoją ulubioną czekoladą!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
1 min
Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Krok 2
15 min
Ciasto: Do mąki dodaj zimne masło pokrojone w kostkę, cukier puder i jajko. Zagnieć do powstania gładkiego ciasta. Uformuj kulkę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 15 minut.
Krok 3
20 min
Następnie rozwałkuj ciasto podsypując je mąką i wyłóż nim formę do tarty lub do kilku tartaletek wysmarowanych masłem. Piecz 15-20 minut w temperaturze 190°C. Wyłóż na ciasto dżem wiśniowy.
Krok 4
5 min
Krem: 0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i łyżką mąki. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem (100 g).
Krok 5
5 min
Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).
Krok 6
3 min
Krem odstaw do przestygnięcia i wyłóż na ciasto jeszcze ciepły.
Wcześniej ciasto przełóż dżemem.
Krok 7
1 min
Udekoruj startą czekoladą.
Krok 1
z
7
Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Krok 2
z
7
Ciasto: Do mąki dodaj zimne masło pokrojone w kostkę, cukier puder i jajko. Zagnieć do powstania gładkiego ciasta. Uformuj kulkę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 15 minut.
Krok 3
z
7
Następnie rozwałkuj ciasto podsypując je mąką i wyłóż nim formę do tarty lub do kilku tartaletek wysmarowanych masłem. Piecz 15-20 minut w temperaturze 190°C. Wyłóż na ciasto dżem wiśniowy.
Krok 4
z
7
Krem: 0,5 szklanki mleka wymieszaj z budyniem, cukrem i łyżką mąki. Resztę mleka doprowadź do wrzenia razem z masłem (100 g).
Krok 5
z
7
Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony proszek i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).
Krok 6
z
7
Krem odstaw do przestygnięcia i wyłóż na ciasto jeszcze ciepły.
Wcześniej ciasto przełóż dżemem.
Krok 7
z
7
Udekoruj startą czekoladą.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0