Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Melba to puszysty, piankowy deser na zimno, który doskonale nada się zarówno na poobiednie popołudnie, jak i towarzyskie spotkanie z przyjaciółmi. Mleczna pianka, świeże owoce i galaretka zapewnią niecodzienne doznania smakowe oraz dadzą orzeźwienie. Udekorowany dowolnymi owocami deser będzie pięknie prezentował się na stole obok filiżanki kawy.
Przygotowanie
100 min
Krok 1
10 min
Mleko zagotuj, wlej do niego śmietanę wymieszaną z całymi jajkami, podgrzej, aż zetnie się serek, odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
5 min
Margarynę utrzyj z cukrem, dodaj serek i utrzyj na jednolitą masę, dodaj spirytus.
Krok 3
4 min
Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao.
Krok 4
45 min
Galaretki rozpuść w 1l wrzącej wody, ostudź i odstaw do stężenia.
Krok 5
35 min
Obie części masy wyłóż do tortownicy, ułóż truskawki i zalej galaretką. Wstaw do lodówki.
Krok 6
1 min
Deser podawaj udekorowany śmietaną i dowolnymi owocami.
Krok 1
z
6
Mleko zagotuj, wlej do niego śmietanę wymieszaną z całymi jajkami, podgrzej, aż zetnie się serek, odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
z
6
Margarynę utrzyj z cukrem, dodaj serek i utrzyj na jednolitą masę, dodaj spirytus.
Krok 3
z
6
Masę podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao.
Krok 4
z
6
Galaretki rozpuść w 1l wrzącej wody, ostudź i odstaw do stężenia.
Krok 5
z
6
Obie części masy wyłóż do tortownicy, ułóż truskawki i zalej galaretką. Wstaw do lodówki.
Krok 6
z
6
Deser podawaj udekorowany śmietaną i dowolnymi owocami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0