Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Roladki - kategoria top

Pomysły na pyszne roladki - przepisy | WINIARY

Oto przepisy na pyszne rolady mięsne. Mogą być podawane zarówno: na zimno lub na gorąco. Oto pomysły na roladki w formie przystawek i dań obiadowych.

Przepisy 30

Roladki schabowe faszerowane

Roladki schabowe faszerowane

65 ze 100
1 godz 5 min Łatwy
Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

Schabowe roladki z serem i papryką konserwową

45 ze 100
51 min Łatwy
Piersi kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami

Piersi kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami

80 ze 100
1 godz Łatwy
Zapiekane roladki z papryką

Zapiekane roladki z papryką

55 ze 100
57 min Łatwy
Filet z kurczaka po cygańsku

Filet z kurczaka po cygańsku

85 ze 100
46 min Łatwy
Roladki z kurczakiem i szpinakiem

Roladki z kurczakiem i szpinakiem

70 ze 100
46 min Łatwy
Rolada z kurczaka z warzywami

Rolada z kurczaka z warzywami

100 ze 100
1 godz 11 min Łatwy
Soczyste roladki z kurczaka z szynką zapiekane w serze

Soczyste roladki z kurczaka z szynką zapiekane w serze

70 ze 100
1 godz 51 min Łatwy
Roladki schabowe w sosie serowym

Roladki schabowe w sosie serowym

40 ze 100
1 godz 10 min Średni
Roladki z suszonymi pomidorami i pesto

Roladki z suszonymi pomidorami i pesto

1 godz 1 min Łatwy
Roladki schabowe w sosie pomidorowym

Roladki schabowe w sosie pomidorowym

60 ze 100
58 min Łatwy
Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

1 godz 35 min Łatwy
Roladki drobiowe z brokułami i serem

Roladki drobiowe z brokułami i serem

100 ze 100
35 min Łatwy
Roladki wieprzowe z szynką w sosie pieczarkowym

Roladki wieprzowe z szynką w sosie pieczarkowym

70 ze 100
4 godz 55 min Trudny
Roladki z indyka

Roladki z indyka

50 ze 100
2 godz Średni
Roladki ze schabu nadziewane pęczakiem i pieczarkami z sałatką z gotowanych buraków i suszonych śliwek

Roladki ze schabu nadziewane pęczakiem i pieczarkami z sałatką z gotowanych buraków i suszonych śliwek

100 ze 100
2 godz 56 min Łatwy
Roladki z kurczaka

Roladki z kurczaka

45 ze 100
35 min Łatwy
Roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie

Roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie

75 ze 100
1 godz 5 min Łatwy
Roladki z cukinią i rukolą

Roladki z cukinią i rukolą

50 ze 100
31 min Trudny
Grillowane roladki drobiowe z boczkiem

Grillowane roladki drobiowe z boczkiem

40 min Łatwy
Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita

65 ze 100
45 min Łatwy
Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym

Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym

40 ze 100
35 min Łatwy
Roladki z tortilli z pesto, szynką i serem

Roladki z tortilli z pesto, szynką i serem

35 ze 100
20 min Łatwy
Roladki z tortilli z łososiem i serkiem

Roladki z tortilli z łososiem i serkiem

25 ze 100
20 min Łatwy
Roladki z cukinii z szynką

Roladki z cukinii z szynką

22 min Łatwy
Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

Roladki z kurczaka w sezamowej panierce z musem jabłkowo-gruszkowym

100 ze 100
1 godz 35 min Łatwy
Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim

Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim

29 min Łatwy
Kurczak faszerowany szynką i serem

Kurczak faszerowany szynką i serem

46 min Łatwy
Roladki z szynki

Roladki z szynki

4 godz 15 min Średni
Pyszne roladki ze steku wołowego

Pyszne roladki ze steku wołowego

65 ze 100
1 godz Łatwy

Rolady mięsne – idealne na uroczysty obiad 

Równomiernie rozbite mięso, natarte przyprawami i owinięte wokół pokrojonych w słupki warzyw, boczku lub sera żółtego to prawdziwa kwintesencja elegancji i doskonałego smaku. Tradycyjne rolady przygotowywane są z wołowiny, a ich farsz różni się w zależności od regionu. Po zwinięciu, rolady można zapiekać lub dusić w gęstym sosie, a następnie podawać z kaszą, ryżem, młodymi ziemniaczkami lub kluseczkami śląskimi. Aby zwinięte w rulon mięso nie rozpadało się podczas smażenia, warto je spiąć wykałaczkami lub owinąć specjalną nicią kuchenną, którą należy ściągnąć przed podaniem. Doskonałym dodatkiem do rolad są różnego rodzaju surówki, zwłaszcza wyraziste w smaku, na bazie modrej lub kiszonej kapusty. 

Roladki – idealne na przyjęcie lub piknik 

Przygotowane z warzyw lub tortilli roladki to wspaniały pomysł na lekką, ale sycącą przekąskę. Warto przyrządzić pyszne roladki z grillowanej cukinii, nadziewane kremowym twarożkiem z przyprawami oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. Ozdobą świątecznego stołu są często roladki z cienko pokrojonej szynki, plastra żółtego sera i pasty jajecznej lub warzywnej. Zaletą tej przekąski jest to, że nie wymaga wymyślnych składników, a sam proces wykonania nie nastręcza zbyt wielu trudności. 

Świetnym pomysłem na szybką przekąskę są rolady z tortilli, które można spożywać zarówno na ciepło, jak i po schłodzeniu. Oprócz plastrów wędliny, wędzonego łososia lub kawałków pieczonego kurczaka można do nich dodać świeże warzywa (papryka, sałata, ogórek), twaróg lub ser żółty, pesto i mnóstwo innych dodatków, na jakie tylko przyjdzie ochota. Ważnym dodatkiem to wrapów jest sos (np. czosnkowy, serowy, teriyaki), który dodajemy tuż przed rolowaniem. Ciasno zwiniętą tortillę kroimy na kilka równych części o grubości ok. 3-4 cm. Aby świeżo zrobione pyszności się nie rozpadały, warto je przekłuć wykałaczką lub ciasno ułożyć w pojemniku. Przygotowane w ten sposób roladki są nie tylko znakomitą przekąską podczas imprezy, lecz także lekką potrawą na podwieczorek lub lunch. 

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu