Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki z kurczaka

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Pierś Z Kurczaka
1 pęczek
Koperek
40 g
Masło
4 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Filety rozbij cienko przez folię.
Krok 2
5 min
Koperek posiekaj.
Krok 3
5 min
Filety posyp przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, posyp koperkiem, połóż porcje masła i zwiń dokładnie.
Krok 4
0 min
Na rozgrzanym oleju smaż na rumiano ze wszystkich stron przez 10 minut.
Krok 5
5 min
Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu i połącz z roladkami. Duś razem 5 minut.
Krok 6
1 min
Podaj na ryżu z wiosennymi warzywami.
Roladki z kurczaka

Krok 1 z 6

Filety rozbij cienko przez folię.

Roladki z kurczaka

Krok 2 z 6

Koperek posiekaj.

Roladki z kurczaka

Krok 3 z 6

Filety posyp przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, posyp koperkiem, połóż porcje masła i zwiń dokładnie.

Roladki z kurczaka

Krok 4 z 6

Na rozgrzanym oleju smaż na rumiano ze wszystkich stron przez 10 minut.

Roladki z kurczaka

Krok 5 z 6

Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu i połącz z roladkami. Duś razem 5 minut.

Roladki z kurczaka

Krok 6 z 6

Podaj na ryżu z wiosennymi warzywami.

Roladki z kurczaka z masłem i koperkiem, polane Sosem Pomysłowym pieczeniowym z maślaną nutą do kurczaka WINIARY to pomysł na niebanalne danie. Jeżeli znudziły Ci się już standardowe i tradycyjne rolady, wypróbuj przepis na roladki z piersi z kurczaka. Roladki z kurczaka smakują świetnie z koperkiem, warzywami oraz ryżem. Rozpuszczone masło w roladkach i maślany sos sprawiają, że potrawa tworzy rozkosz dla podniebienia. Roladki możesz również upiec w piekarniku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika